Primarul Iaşului revine cu lămuriri despre averea copiilor: „Şi eu sunt o persoană vulnerabilă în faţa divinităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica şi cele două fiice minore ale sale FOTO Facebook/Mihai Chirica
Mihai Chirica şi cele două fiice minore ale sale FOTO Facebook/Mihai Chirica

Edilul-şef al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine, într-un interviu acordat publicaţiei regionale Evenimentul că nu a încălcat legea în ceea ce priveşte proprietăţile pe care le-a trecut pe numele copiilor.

Mihai Chirica este protagonistul unui scandal naţional după ce publicaţia onlinepresa a devăluit că şi fiicele de clasa a VII-a şi a IV-a ale lui Chirica deţin o vilă de 240 de metri pătraţi, imobil care nu a fost declarat de primarul Iaşului până anul acesta, deşi a fost edificat încă din 2011.

În interviul acordat Ziarul Evenimentul, Mihai Chirica explică de ce a trecut vila de 240 de metri pătraţi pe numele fetelor. „Pentru că ele au fost achiziţionate prin decizia părinţilor ca să rămână copiilor, pentru că a făcut obiectul unui partaj pentru divorţ... Fosta soţie s-a recăsătorit şi bunurile au rămas protejate ca şi bunuri ale copiilor, pentru că şi eu sunt o persoană vulnerabilă în faţa divinităţii şi trebuia să am conştiinţa împăcată că în urma mea nu îmi rămân copiii pe drumuri, motiv pentru care am renunţat la partea care mi se cuvenea în favoarea copiilor, ceea ce mi se pare corect din punct de vedere al unui părinte.”

Vila este situată pe Aleea Tudor Neculai şi în ea locuiesc cele două fiice ale lui Chirica, dar şi fosta soţie a primarului, Ana Maria Fodoreanu. Femeia este cea care este reprezentat legal al fetelor, potrivit unei sentinţe judecătoreşti.

Mihai Chirica a explicat şi de ce a decis ca familia sa să achiziţioneze o proprietate de 250.000 de euro pe numele fiului de nici 2 ani.

„Atât eu, cât şi soţia mea am considerat că este corect ca fiul nostru, Ştefan, fiind singurul fiu din această căsnicie, să primească ceea ce de drept i se cuvine. Mai mult, decizia bunicii, care a devenit tutorele copilului, a fost că nu dă adulţilor, că dă doar copiilor, pentru că ei sunt cei care vor urma din această succesiune firească de generaţii. E absolut rezonabil! De altfel, şi noi, în calitate de copii, nepoţi, am avut acelaşi tratament din partea bunicilor noştri sau a părinţilor noştri”.

Interviul complet, aici.

Citiţi şi:

Cum a cumpărat copilul de 11 luni al primarului Mihai Chirica un teren de 250.000 de euro. Tutore i-a fost bunica pensionară

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite