Primarul Iaşiului anunţă că intră în grevă japoneză. Ce l-a supărat atât de tare pe edil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alina Batcu
FOTO Alina Batcu

În grevă japoneză vor intra, alături de primarul municipiului Iaşi, şi consilierii locali PNL. Aceştia vor purta o banderolă albă la mână, în semn de protest.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a anunţat vineri, 23 aprilie, că va intra în grevă japoneză începând de luni, 26 aprilie. 

„Începând de luni (n. red. - 26 aprilie) eu voi intrat în grevă japoneză. Eu, primarul mun. Iaşi, cu banderola albă, împotriva ipocriţilor din politica românească USR-PLUS. 

Colegii mei vor începe pichetarea tot de luni, lăsăm să se scurgă sfânta sărbătoare de Florii”, a spus primarul Chirica. 

Decizia edilului este strâns legată de faptul că joi, 22 aprilie, bugetul municipiului a fost respins în Consiliu Local, liberalii neavând majoritate. 

În cadrul conferinţei de presă de vineri, 23 aprilie, edilul, pe un ton ridicat şi grav, a adus acuzaţii consilierilor din USR-PLUS. 

„Nu voi înceta nicio clipă, nu mă poate opri nimeni. USR-PLUS nu are ce căuta la guvernarea locală. E decizia mea. Dacă vor alegeri anticipate îi provoc, oricând, din această clipă. Nu voi lăsa să calce oraşul în picioare. Pur şi simplu, de aseară încolo nu îmi mai pasă de ei. Nu există niciun răspuns la întrebarea lor. Este o mizerie de ceea ce au făcut. Am muncit ca toată lumea să primească răspunsul la amendamentele fiecăruia” a completat Mihai Chirica.

   

Ce spun membrii USR-PLUS

De cealaltă parte, reprezentanţii USR-PLUS spun că este foarte bine că proiectul bugetului rămâne în dezbatere, în condiţiile în care bugetul nu a fost pus în dezbatere pe 23 martie, aşa cum era legal, după cum spune deputatul USR-PLUS Cosette Chichirău. 

Tot vineri, 23 aprilie, deputatul USR-PLUS a infirmat spusele primarului Chirica. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Iaşul, în „Era Întunericului”, după ce bugetul nu a trecut. Chirica: „Alianţa toxică blochează oraşul”

Cum se chinuie, de 15 ani, statul să vândă un complex turistic de pe litoralul românesc. La cât a scăzut preţul

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite