Primarul comunei ieşene Gorban a scăpat de cătuşe, dar s-a ales cu interdicţii UPDATE

Primarul comunei ieşene Gorban a scăpat de cătuşe, dar s-a ales cu interdicţii UPDATE

Primarul Ioan Leonte (dreapta), încătuşat alături de Constantin Lupei, consilier local la Gorban

Magistraţii au decis să nu dea mandat de arestare preventivă pe numele lui Ioan Leonte. Edilul a fost săltat ieri de procurorii DNA, în legătură cu afaceri dubioase cu iazurile şi păşunile din comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Ioan Leonte şi consilierul local Constantin Lupei nu vor rămâne în arest preventiv, dar au interdicţie de a părăsi ţara.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, imediat după eliberarea din arest Leonte a mers pentru a-şi pregăti lansarea campaniei electorale pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Gorban.

Ora 21.35 Curtea de Apel Iaşi va decide , sâmbătă dimineaţă, dacă îi va aresta pe Ioan Leonte şi Constantin Lupei.

Ora 20.00 Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, primarul şi consilierul ar fi falsificat o serie de documente pentru a obţine fondurile europene. Prejudiciul în cauză este de 350.000 de lei. 

"La baza contractelor de arendă stau hotărârile Consiliului Local Gorban. Din punctul meu de vedere nu sunt probe suficiente pentru a susţine emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele clientului meu", a declarat  Liviu Bran, avocatul primarului din Gorban.

Ora 18.29 Ioan Leonte a fost adus la Curtea de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Alături de edil a mai fost adus la adus pentru audieri si Constantin Lupei, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Gorban şi consilier local în comună. Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea unor infracţiuni în legătură cu fondurile europene destinate administrării unor păşuni.

Ora 16.18 Scandalul în comuna Gorban a izbucnit încă de toamna trecută, atunci când sătenii s-au revoltat deoarece nu mai aveau unde să-şi ducă aminalele la păscut, după ce primarul Ioan Leonte cumpărase toate păşunile. Procurorii DNA au deschis atunci cercetările, iar astăzi anchetatorii au descins la Primărie şi l-au ridicat pe edil.

Vom reveni cu amănunte.

citeste totul despre: