Primăria Iaşi a suspendat transportul public de persoane. Cine va mai putea circula în continuare

Primăria Iaşi a suspendat transportul public de persoane. Cine va mai putea circula în continuare

Autobuzele din Iaşi FOTO Arhivă

Reprezentanţii Primăriei Iaşi au anunţat că, începând de miercuri, 25 martie, mijloacele de transport în comun din oraş nu vor mai putea fi folosite decât de anumite categorii de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi. Decizia se referă la toate mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public din Iaşi.

Interdicţia nu se aplică următoarelor categorii de persoane:

- Cadrele medicale şi nemedicale din sistemul public şi privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale şi al întregii infrastructuri medicale, cadrele medicale din toate formele de organizare, inclusiv laboratoare medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii sau din cadrul Ministerului Educaţiei, angajaţii farmaciilor şi angajaţii fabricilor de medicamente din Municipiul Iaşi;

- Angajaţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi Poliţiei Locale Iaşi;

- Asistenţii sociali şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap;

- Factorii poştali care livrează corespondenţa, pensiile şi alte colete persoanelor care nu pot părăsi domiciliul;

- Pacienţii cronici care se deplasează către cabinete medicale în vederea consultaţiilor şi tratamentului. Aceştia vor prezenta o adeverinţă privind locul unde se deplasează, ziua şi ora programării, cu valabilitate pe toată perioada stării de urgenţă;

- Toate persoanele implicate în procesul de monitorizare şi ajutor al celor aflaţi în autoizolare sau al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani;

- Voluntarii cuprinşi în sistemul public de voluntariat, care sunt implicaţi în gestionarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, în baza unei legitimaţii vizate de Primăria Municipiului Iaşi.

Toţi cei din categoriile de mai sus trebuie să prezinte legitimaţia de serviciu sau o adeverinţă de la angajator.

“Toate persoanele enumerate mai sus care vor utiliza transportul public sunt obligate, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuşi de protecţie de unică folosinţă şi mască de protecţie pentru căile respiratorii. În toate situaţiile menţionate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaun”, se arată în decizia Primăriei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: