Prima universitate din Iaşi care anunţă cursuri în sistem hibrid în noul an. „Nu putem muta totul în online”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschidere an universitar 2020 / FOTO: TUIASI
Deschidere an universitar 2020 / FOTO: TUIASI

Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi anunţă un mod de desfăşurare al cursurilor în sistem hibrid, cel puţin pentru începutul noului an universitar.

Senatul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a aprobat propunerea Consiliului de Administraţie privind modul în care se vor desfăşura activităţile didactice în noul an universitar, în context pandemic. 

Astfel, TUIASI va aplica un sistem hibrid, dar care va impune prezenţa fizică a tuturor studenţilor în Iaşi: toate cursurile de la cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene vor fi susţinute în sistem online, în timp ce activităţile cu aplicare practică – laboratoare, seminarii, proiecte, ore de sport – vor fi desfăşurate faţă în faţă, cu prezenţa fizică a studenţilor şi profesorilor.

Odată cu 1 octombrie 2021, când va fi organizată şi festivitatea de deschidere a anului universitar, studenţii din toţi anii de studiu de la toate ciclurile – licenţă, masterat, doctorat – vor participa fizic la toate activităţile care impun prezenţa acestora, cu excepţia situaţiilor justificate, precum îmbolnăvirea sau accesarea unei mobilităţi tip Erasmus+.

„În mod cert, fiind vorba despre o universitate prin excelenţă cu aplicabilitate practică, nu putem comuta activităţile în întregime online. În plus, experienţa anului trecut, în care am avut doar şase cazuri de infectare în rândul studenţilor cazaţi în Campusul «Tudor Vladimirescu», şi nu am fost nevoiţi să suspendăm activităţile on-site ale niciunei facultăţi, ne face încrezători că vom putea să ne protejăm şi în acest an”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Deşi studenţii vor trebui să fie prezenţi la laboratoare şi seminarii în sistem fizic, se vor respecta toate reglementările în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Dacă vor apărea însă cazuri de îmbolnăvire, în funcţie de mărimea grupelor sau a seriilor de predare, facultatea poate solicita Consiliului de Administraţie suspendarea activităţilor faţă-în-faţă dacă în interval de două săptămâni au apărut între 1 şi 3 cazuri de infectare a studenţilor ce fac parte din grupele respective.

 Decizia de suspendare va fi luată cu aprobarea Senatului, la propunerea Consiliului de Administraţie, după obţinerea unui aviz de la DSP în acest sens. Dacă va fi infectat un cadru didactic, activităţile faţă-în-faţă se suspendă cu toate grupele la care acesta predă până la însănătoşirea acestuia.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii ASF pentru a proteja City Insurance

Pentru un contract ratat cu submarine, Franţa împinge UE spre confruntare transatlantică

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite