Prietenii cuplului găsit fără suflare în casă sunt în stare de şoc: „Au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anda şi Bogdan Maleon Foto Facebook
Anda şi Bogdan Maleon Foto Facebook

Apropiaţii şi colegii Andei şi ai lui Bogdan Maleon, care au fost găsiţi morţi în casa lor din municipiul Iaşi, au transmis mesaje pline de tristeţe după aflarea veştii despre tragedie.

Numeroase mesaje au fost postate în ultimele ore, după ce cunoscuţii şi prietenii cuplului Maleon au aflat despre tragedia produsă în prima zi de Crăciun. Fostul şef al Arhivelor Naţionale ale României, cercetătorul Dorin Dobrincu a scris pe pagina sa de socializare: „Bogdan şi Anda Maleon au plecat dintre noi! Veştile rele vin când nu te aştepţi. Şi sunt cu atât mai greu de suportat când este vorba de apropiaţi, de prieteni”. La acest mesaj a primit numeroase comentarii printre care şi al Danei Lungu: „E greu de înţeles ce s-a intamplat! Cert e că au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa!“

De asemenea, Carmen Viţcu a postat pe pagina de Facebook a Andei Maleon: „Dumnezeu să te odihnească în pace, Anda! Vestea plecării tale dintre noi ne-a răvăşit! Drum drept spre lumină, draga noastră colegă!“. Totodată, Florin Barhalescu, fostul şef al Asociaţiei patronale a turismului ieşean, a scris: „Dumnezeu să îi ierte şi să îi odihnească în pace. Am avut onoarea să lucrez cu domnul profesor Maleon atât la muzeul universităţii cât şi la bibliotecă. Un om, un profesor şi un profesionist excepţional”.

Mesajul conducerii Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, după moartea cuplului Maleon

„Nu-mi pot explica ce a dus la această tragedie. El era un tip foarte manierat, super fain. Am stat alături de el şi navasta dânsului la masă. Era genul de om care-i aşeza scaunul. Era foarte politicos. Părea că cei doi se înţelegeau foarte bine. El era un om care câştiga foarte bine ca profesor şi director. Sunt şocat la aflarea acestei veşti!”, a afirmat Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, pentru jri.ro.

Decanul Facultăţii de Istorie din Iaşi, despre tragedia din familia Maleon: „Bogdan, mai presus de tot şi de toate, şi-a iubit soţia“

Fostul subprefect Bogdan Abalaşi a fost coleg de bancă cu Bogdan Maleon. Abalaşi a postat pe pagina sa de socializare: „Am primit cu mare durere in suflet vestea trecerii în nefiinţă a fostului meu coleg de banca din anii liceului, Bogdan Petru Maleon. Sufletul imi este împietrit si răvăşit la aflarea cumplitei vesti. Am fost prieteni foarte apropiaţi inca din anul 1990. Era un om de o înaltă ţinută intelectuală şi morală, un exemplu de eleganta pentru toti cei care l-am cunoscut. Dumnezeu Sa-l ierte!“.

Mama Andei Maleon, despre tragedia care a şocat Iaşiul: „Au plecat spre Dumnezeu mult prea devreme“

Trupurile soţilor Maleon au fost găsite luni, 25 decembrie, de o rudă care venise să vadă de ce aceştia nu au mai ajuns la masa de Crăciun. Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 15.50. Cazul a fost preluat de procurori. Prima ipoteză ar fi crimă urmată de sinucidere, deoarece pe trupului Andei Maleon erau mai multe urme de violenţă inclusiv în jurul gâtului. Cei doi nu aveau copii.

Citeşte şi:
 

VIDEO Crimă şi sinucidere de Crăciun. Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie. Femeia avea urme de violenţă pe tot corpul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite