VIDEO Preşedintele Klaus Iohannis, deopotrivă huiduit şi aplaudat la Iaşi „Văd că părerile sunt împărţite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, la Iaşi, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române
Klaus Iohannis, la Iaşi, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit astăzi, 24 ianuarie, la Iaşi atât cu aplauze, cât şi cu huiduieli.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban sunt prezenţi la Iaşi, acolo unde participă la manifestările ocazionate de împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Spre deosebire de alte vizite la Iaşi, prezenţa preşedintelui României în Piaţa Unirii din Iaşi a agitat puţin spiritele în rândul miilor de ieşeni. 

Câţiva ieşeni au agitat mai multe bannere pe care erau mesaje către clasa politică actuală :„Moldova nu vrea să fie periferia ignorată a României”, „Centralismul sărăceşte Moldova”, „Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale”, „Ridică-te Ştefan şi vezi-ţi fiii cum trăiesc în sărăcie”. 

Preşedintele a reacţionat imediat, spunând: „Văd că părerile sunt împărţite”.

Un grup din mulţime a huiduit şi fluierat în timpul discursului şefului statului, în timp ce susţinătorii acestuia îl aplaudau. La un moment dat, unii participanţi au început să scandeze "Vrem autostradă".

Atunci când Iohannis a amintit, în discursul său, că PSD blochează în Parlament reformele şi că este nevoie de anticipate, s-au auzit huiduieli puternice.

Unii dintre participanţi au pancarte cu mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova", "Hora la Iaşi, banii la Bucureşti".

În discursul rostit în faţa miilor de ieşeni prezenţi la manifestări, preşedintele Klaus Iohannis a spus că România are nevoie de Autostrada Unirii, fără de care Moldova nu va putea recupera decalajul economic

Evenimentele dedicate Zilei Unirii Principatelor Române sunt în desfăşurare la Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite