Preotul din Iaşi acuzat că pipăia fete pe sâni în timpul spovedaniei, cercetat penal de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul ar fi comis faptele antisociale în timpul spovedanie, spun enoriaşii săi
Preotul ar fi comis faptele antisociale în timpul spovedanie, spun enoriaşii săi

Reprezentanţii Poliţiei Iaşi au în lucru două plângeri penale în care verifică acuzaţiile unor săteni din localitatea Bădeni, potrivit cărora preotul din localitate ar fi pipăit în zone intime adolescente care au mers la spovedit.

Preotul Doru Mihai Cozma a fost reclamat la Poliţie de două minore de 14 ani care spun că le-ar fi pipăit şi le-ar fi vorbit obscen în timpul confesiunilor. 
 

„Sunt depuse două plângeri penale împotriva preotului cu privire la acest aspect şi se continuă cercetările. Situaţia conflictuală se află permanent în atenţia poliţiei, însă eu cred că conflictul s-a mai stins pentru că ieri au fost invitaţi la sediul poliţiei amândoi şi pentru prima dată au stat de vorbă faţă în faţă. Preotul a depus o sesizare cu privire la un grup de cetăţeni care intenţionează să meargă la biserică şi să perturbe buna desfăşurare a slujbelor. I-am atenţionat şi credem că conflictul a fost parţial aplanat. Lucrăm sub supravegherea procurorului şi nu putem da mai multe informaţii până când nu se finalizează ancheta. Motive neoficiale pentru aceste plângeri, evident sunt multe“, a declarat Dumitru Simionescu, şeful Poliţiei Hârlău, pentru Ziarul de Iaşi. 
 

În paralel, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au demarat o anchetă chiar dacă, spun ei, nu a fost depusă nicio plângere oficială la această instituţie. 
 

„I-am cerut preotului un raport prin care să ne expună care este atitudinea lui cu privire la acuzele care i se aduc. El a mărturisit că este şocat de aceste acuze. Doar organele statului pot decide dacă este sau nu vinovat deoarece noi nu avem instrumentele necesare. În presă s-a spus că el a mers acasă la părinţii fetei să-şi ceară scuze şi să recunoască fapta, însă preotul ne-a mărturisit că a mers doar să ceară explicaţii. Orice persoană care a mers la o slujbă ştie că preotul nu ar putea face acest gest în biserică, ar stârni nişte reacţii, şi un preot care pune întrebări indecente nu poate să nu fie observat şi de alţi enoriaşi. Preotul trebuie să păstreze confidenţialitatea chiar şi faţă de superiorii săi, nu poate fi forţat. Spovedania făcută în faţa preotului este ca şi spovedania în faţa lui Dumnezeu“, a declarat părintele Marian Timofte, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru aceeaşi sursă. 

Proetul ieşean, ce are o experienţă de 18 ani, spune că acuzaţiile sunt nefondate şi este sigur că ancheta judiciară, dar şi cea internă, vor dovedi că este nevinovat. 
 

„Eu nu spovedesc niciodată singur, mereu mai există oameni în biserică. Dacă făceam ceva necuvenit s-ar fi văzut, auzit, fata ar fi reacţionat. Eu, pe 29 iunie, am plecat în concediu, iar când m-am întors am găsit acuzaţiile şi presa în sat. Oamenii care au apărut la televizor sunt persoane care nu au călcat în biserică de când sunt eu preot aici, de nouă ani, inclusiv Ilaş Constantin. Am fost acuzat de fata acestuia şi prietena ei cea mai bună şi cred că această înscenare are scopul unei răzbunări. M-am gândit şi am pus cap la cap câteva lucruri“, a mai spus preotul pentru Ziarul de Iaşi. 

Citeşte şi: 

Un preot din Iaşi este acuzat că a pipăit pe fund şi sâni copile de 14 ani. “La spovedanie o intreba despre perversiuni sexuale”

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite