Preotul care a găsit ajutor pentru 600 de copii sărmani. Cum se derulează una dintre cele mai impresionante campanii sociale concepute în România

Preotul care a găsit ajutor pentru 600 de copii sărmani. Cum se derulează una dintre cele mai impresionante campanii sociale concepute în România

Dan Damaschin a ajutat în toamnă copiii săraci care au început şcoala FOTO Facebook-dan.damaschin

Aproape 600 de copii săraci şi-au găsit câte un „înger păzitor”, în urma campaniei umanitare organizate de părintele Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iaşi, Dan Damaschin, a reuşit să organizeze o campanie umanitară prin care aproape 600 de copii nevoiaşi din judeţul Iaşi vor primi de Paşte câte un pachet cu alimente, produse de îngrijire şi cadouri.

Prin proiectul „Dăruim Speranţă”, derulat online, inclusiv pe platforma de socializare Facebook, preotul Damaschin a mobilizat sute de oameni din Iaşi şi din alte oraşe ale ţării să contribuie la bucuria unor copii sărmani.

„Îngerii păzitori” care au răspuns apelului preotului ieşean s-au angajat să doneze minimum 50 de lei pentru pachetul cu alimente al copiilor şi să le trimită acestra câte un cadou personalizat.

Astfel, pentru copiii introduşi în proiect, preotul a găsit „familii adoptive la distanţă” care au dorit să aducă zâmbete pe chipurile micuţilor sărmani. Momentan, părintele Dan Damaschin vrea să asigure pentru Paşte câte un pachet cu haine, rechizite sau încălţăminte şi altul cu alimente.

Începând cu lunile următoare, preotul intenţionează să-i sprijine lunar pe aceşti copii din donaţiile oamenilor sensibilizaţi de cazurile lor. Copiii familiilor introduse în proiect au vârstele cuprinse între 0 şi 19 ani.

Prin proiectul „Dăruim Speranţă“, preotul Maternităţii „Cuza-Vodă“ a deschis online o listă cu toţi copiii incluşi în proiect, precizând aici detaliile legate de vârstă, înălţime sau greutatea minorului.

„De la o listă de 400 de copii, am ajuns la una de aproape 600, pentru că ne-au sunat oameni care au vrut să mai semnaleze cazuri. Acum am reuşit să găsim «îngeri păzitori» pentru majoritatea. În săptămâna aceasta adunăm ultimele pachete cu cadouri, iar în Săptămâna Mare vor livra alimentele fiecărei familii. Când vom merge la cumpărături şi în teritoriu să le împărţim, vom publica imagini cu zeci de kilograme de alimente şi sute de produse de îngrijire care vor ajunge la aceste familii ”, a precizat părintele.

Persoanele interesate să sprijini preotul în demersul său îl pot contacta personal pe Dan Damaschin la numărul de telefon 0744.798.610 sau îi pot scrie pe contul său de Facebook.

Citeşte şi:

Preotul din Iaşi care face case pentru săraci şi duce la şcoală sute de copii. „Sunt suflete tăiate cu bărdiţa din start. Creştinii sunt lăsaţi să fie solidari”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: