Preotul-fenomen. Părintele Damaschin zideşte o casă pentru şapte mame care cerşesc pe străzi, cu copiii de mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Dan Damaschin vrea să le ofere o şansă femeilor care cerşesc pe străzi, cu copiii de mână. Părintele şi voluntarii săi au turnat temelia pentru o casă decentă în care mamele fără acoperiş să locuiască liniştite.

Preotul misionar Dan Damaschin de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi a turnat marţi seară fundaţia unei case pentru mamele care cerşesc pe străzi, cu copii de mână.

Preotul ieşean, cunoscut pentru numeroase acte de caritate realizate în ultimii 12 ani, a început construcţia unei case, pe strada Cicoarei din Iaşi, în care să adăpostească şapte mame cu copii care cerşesc pe străzi. 

Femeile sunt ajutate de mai multe luni de Asociaţia „Glasul vieţii” pe care a înfiinţat-o părintele Damaschin.

image
„Pe aceste mame le vedem zilnic pe străzi, cerşind la semafor sau la orice colţ de stradă. Noi oricum le ajutam pe unele cu întreţinerea şi atunci am spus că mai bine le facem o casă mare, cu cameră pentru fiecare, cu bucătărie şi baie decente, în care să locuiască în condiţii bune. Aşa copiii o să meargă la şcoală, iar ele o să-şi caute de muncă”, a subliniat Dan Damaschin, preot la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi. 

Persoanele interesate să sprijine proiectele sociale ale preotului ieşean îl pot contacta la numărul de telefon 0744. 798. 610 sau îi pot scrie pe pagina personală de Facebook.

În septembrie, Dan Damaschin, preotul misionar de la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea celei mai mari maternităţi din Moldova, a pregătit pentru începerea anului şcolar 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi. Damaschin s-a îngrijit să le ofere elevilor sărmani haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

image

În iulie, preotul le-a oferit surpriza vieţii mai multor elevi sărmani din judeţul Iaşi. Peste 120 de şcolari au văzut pentru prima dată Marea Neagră datorită preotului Damaschin şi donatorilor săi care le-au oferit o tabără de o săptămână în staţiunea Mamaia. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite