Preotul care continuă să ajute copii săraci şi pe timp de pandemie. „Ei aşteaptă Crăciunul, pentru că doar atunci toată lumea se preface că este bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii pe care părintele Dan Damaschin îi ajută  Foto Facebook
Copii pe care părintele Dan Damaschin îi ajută  Foto Facebook

Preotul ieşean Dan Damaschin continuă să ajute famiile sărace din judeţ şi pe timp de pandemie. A comandat tone de alimente care vor ajunge la copiii sărmani din Iaşi, ajutat de oameni care se implică în campaniile sale umanitare.

Copiii din familiile sărace ale judeţului Iaşi se bucură şi în această perioadă de ajutorul părintelui Dan Damaschin. Pe la câţiva a trecut deja, iar pentru ceilalţi a umplut numeroase magazii cu alimente pregătite în orice clipă să fie livrate.

În doar câteva zile, părintele Dan Damaschin a reuşit să comande tone de alimente pentru cei care au nevoie de ajutor. A făcut munţi de dulciuri prin magazii şi a fost în casele câtorva sărmani din judeţul Iaşi. 

Zilele trecute, acesta a reuşit să ajungă cu daruri vitale (scutece, alimente, produse de îngrijire) la câteva familii nevoiaşe. 

După tot ce a văzut, părintele a scris pe Facebook, în descrierea unei fotografii pe care a publicat-o pe contul său, că cei mici aşteaptă Crăciunul, „pentru că doar atunci toată lumea se preface că este bună”. În fotografia pe care a publicat-o se vede într-un colţ steaua cu care umblaseră copiii, de Crăciun, la colindat. 

   

Traista Vieţii şi Casele Speranţei 

Părintele Dan Damaschin povesteşte şi care sunt obstacolele cu care se confruntă în drumul său către cei flămânziţi de soartă. 

„Oare atunci când mai marii ţării vorbesc de «relaxare» prin deschiderea frizeriilor şi permisiunea sportivilor de performanţă de a se pregăti (să înţelegeţi faptul că şi noi iubim igiena şi mişcarea), dar nu pomenesc un cuvinţel despre sărăcia şi foamea copiilor uitaţi de decrete, de şcoala şi educaţia lor, despre milioanele de bolnavi ce aşteptă de două luni un consult medical şi despre nevoia de credinţă şi cultură a unui neam, înseamnă, oare, că au probleme cu... sau aşa s-au născut? Aşa, ca fapt divers, în timp ce domnii se ocupă de frizerii şi frizuri, dumneavoastră ne ajutaţi să hrănim peste 7.000 de copii flămâzinţi de soartă şi de «staţi acasă»”, a mai scris preotul Dan Damaschin pe Facebook.

    

Preotul Damaschin a înfiinţat, în urmă cu câţiva ani, o asociaţie dedicată copiilor care nu duc o viaţă prea bună - Asociaţia „Glasul Vieţii”. 

„Este un proiect de mare importanţă pentru copiii noştri sarmani din Moldova. Copii care nu-şi doresc  jucării, drone sau alte gadgeturi, ci lucruri elementare: o pereche de ghete să meargă la scoală, lemne, o maşină de spălat”, spune preotul Dan Damaschin.

Toţi cei care vor să ajute pot să doneze în următoarele conturi:

Asociaţia ,,Glasul Vieţii”

Cont: Banca Transilvania

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)

PayPal: pr.dandamaschin@yahoo.com

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite