Preot cercetat de Poliţie după ce a împuşcat doi câini. Cum se apără slujitorul lui Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Chirica este preot în comuna Holboca FOTO BZI
Dumitru Chirica este preot în comuna Holboca FOTO BZI

Preotul comunei Holboca, judeţul Iaşi, a ajuns în vizorul poliţiştilor după ce ar fi folosit un puşcă pentru a ucide două patrupede care îi ameninţau găinile.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi îl investighează pe preotul Dumitru Chirica pentru infracţinile de uz de armă fără drept şi ucidere cu intenţie a animalelor.

Preotul a ajuns în vizorul autorităţilor pentru o faptă ce s-a petrecut, duminica trecută. Atunci, un cetăţean a sunat la 112 şi a reclamat că slujitorul din comună ar fi împuşcat doi câini maidanezi.

Poliţiştii ce au ajuns la faţa locului au ridicat arma pe care preotul ar fi folosit-o, o puşcă de vânătoare pe care acesta o deţinea legal. „Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru uz de armă fără drept şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept. Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Localnici din comuna Holboca, citaţi de presa locală, arată că Dumitru Chirica ar mai fi ucis, în trecut, şi alţi câini din comună, pentru a-şi proteja orătăniile din ogradă. Interpelat de jurnalişti, preotul Dumitru Chirica a recunoscut că a împuşcat patrupedele, însă a menţionat că a făcut-o deoarece acestea intenţionau să îi atace găinile din curte.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei nu sunt de acord cu modul în care a procedat slujitorul şi au demarat o anchetă. „Este incompatibil cu preoţia a folosi arma sau a face vărsare de sânge, nici măcar o găină nu poate să taie un preot”, a spus Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, pentru Digi 24. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite