Preot amendat cu o sumă uriaşă după ce a adunat în interiorul bisericii peste 50 de persoane. Poliţiştii au întrerupt slujba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot din Iaşi le-a permis credincioşilor să asiste duminică, 22 martie, în interiorul bisericii, la Sfânta Liturghie. Preotul în cauză s-a ales cu o amendă.

În plină stare de urgenţă naţională, în cursul zilei de duminică, 22 martie, un număr de 52 de persoane s-au adunat în interiorul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dumbrăviţa, judeţul Iaşi, acolo unde participau la Sfânta Liturgie, activitate religioasă organizată de Penchiu Emanuel, preotul paroh al bisericii respective. 

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 - Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu şi au oprit slujba. Preotul paroh a fost amendat cu 5.000 de lei, iar persoanele prezente au fost evacuate din biserică.

„La data de 22 martie a.c., în jurul orei 09.35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfăşurau activităţi religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică. De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanţei Militare nr. 1/2020”, spun reprezentanţii I.P.J. Iaşi.

Ordonanţa militară adoptată sâmbătă, 21 martie, prevede măsuri stricte pentru organizarea nunţilor, botezurilor sau înmormântărilor. De asemenea, „Se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”, se mai arată în document.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite