Premierul Ungureanu, venit să premieze olimpici, întâmpinat de protestatari în faţa Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi FOTO

Premierul Ungureanu, venit să premieze olimpici, întâmpinat de protestatari în faţa Universităţii

Demonstranţii l-au aşteptat pe primul ministru Ungureanu pe scările Unviersităţii "Al. I. Cuza"

Primul ministru al României participă astăzi, 7 aprilie, la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Istorie, care a avut loc zilele acestea la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 15.00 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a plecat de la Prefectura Iaşi. "Avem nevoie de Aeroport la Iaşi", a spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Ora 14.20: Primul ministru se află în Prefectura Iaşi, unde s-a întâlnit cu politicieni locali din partea PDL. Pe neaşteptate, la sediul Prefecturii Iaşi a apărut si Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi vicepreşedinte al PDL. Întrebat ce va face, Gheorghe Flutur a declarat: "Am venit la o întâlnire cu colegii de partid".

Ora 12.50: Întrebat despre o potenţială mărire a salariilor profesorilor, primul ministru Ungureanu a spus: "O să încercăm să le dăm înapoi tuturor ce le-am luat. Nu este o promisiune, este o speranţă".


Click pe colaj pentru mai multe imagini de la festivitatea de premiere

Ora 11.45: La ieşirea din universitate, premierul a discutat cu protestatarii care cereau anchetarea de către DNA a primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita, cărora le-a transmis "cu un pic de răbdare se va rezolva orice". Ulterior, s-a îndreptat pe jos spre Dealul Copoului şi a vizitat pentru câteva minute Muzeul Universităţii "Al. I. Cuza".

Ora 11.30: Performerii Olimpiadei Naţionale de Istorie au fost premiaţi de premierul Ungureanu. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Sanda Pelea o elevă din Arad, în clasa a XI-a, care a fost notată cu 10, performanţă care n-a mai fost atinsă din 2003.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu: „Aeroportul este o prioritate zero. Ajutaţi oamenii politici să cadă la înţelegere!” FOTO

"Studiul istoriei te învaţă să vezi trecutul ca schimbare.Nu putem fi noi înşine decât dacă suntem urmaşii altora. Studiul istoriei e bun pentru cei care vor să citească în viitor. Istoria ne învaţă să fim buni cetăţeni", a spus Ungureanu în discursul rostit în faţa auditoriului.

Ora 10.30: Un grup de trei protestatari l-au aşteptat pe prim-ministrul Răzvan Mihai Ungureanu în faţa Universităţii "Al. I. Cuza". Ei au scandat lozinci împotriva primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita, şi au afişat o pancardă pe care era scris "DNA, daţi drumul dosarelor penale împotriva primarului Nichita".


Click pe colaj pentru mai multe imagini de la întâlnirea premierului cu protestatarii

Premierul le-a transmis că are programată o activitate, iar protestatarii i-au răspuns că îl aşteaptă să termine.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu va fi prezent, de la ora 10.30, la festivitatea de premiere a olimpicilor la istorie. Evenimentul se va desfăşura la Universitatea „Al. I. Cuza" în Aula „Mihai Eminescu"

Cea de-a 36 ediţie a Olimpiadei Naţionale de Istorie a început, pe 3 aprilie, la Iaşi. La ediţia din acest an au participat 300 de elevi şi profesori din toată ţara.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, aşteptat la Iaşi

Premierul Ungureanu, întâlnire discretă la Iaşi cu prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean

Pe lângă concursul propriu-zis cei prezenţi au participat şi la o serie de activităţi culturale. Elevii şi profesorii au vizitat şi Grădina Botanică, Muzeul „Mihail Kogălniceanu" şi Muzeul Unirii.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre vizita la Iaşi a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările