Praful, alungat din pix de şefii de la Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a întocmit o listă de proiecte pentru reducerea poluării irealizabile la Iaşi. Printre acestea se află şi modernizarea instalaţiilor CET, finalizarea şoselei de centură şi fluidizarea traficului auto. În schimb, oficialii APM le cer ieşenilor să vină cu soluţii care ar face aerul mai curat în oraş.

Cele mai stringente probleme ale oraşului sunt o povară şi pentru şefii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi.

Astfel, traficul sufocat, lipsa spaţiilor verzi, întârzierea lucrărilor la şoseaua de centură, modernizarea CET-ului, probleme pentru care autorităţile locale nu au găsit încă soluţii, sunt principalii factori care ne împiedică să avem aer curat, spun oficialii APM Iaşi, care au iniţiat o dezbatere publică în acest sens. Şefii APM susţin că dacă valorile de poluare ar fi reduse, Iaşiul ar fi în parametrii impuşi de Uniunea Europeană.

Ieşenii pot scrie pe mail

„APM a deschis o dezbatere publică pentru revizuirea Programului de Gestionare a Calităţii Aerului pentru aglomerarea Iaşi. Orice propunere poate fi trimisă pe adresa office@apmis.ro“, afirmă Galea Temneanu, purtător de cuvânt al APM Iaşi. Programul cuprinde mai multe propuneri, pe care reprezentanţii APM le-au trecut ca fiind viabile pentru ca în Iaşi aerul să fie mai puţin poluat, aşa cum prevăd directivele Uniunii Europene, iar termenul limită este 11 iunie 2011.

„Transport în comun ecologic, piste pentru biciclişti, noi locuri de parcare ar duce la reducerea noxelor din aer. Noi spaţii verzi, modernizarea instalaţiilor CET, realizarea şoselei de centură vor contribui pe termen mediu şi lung la îmbunătăţirea calităţii aerului“, este de părere reprezentanta APM Iaşi.

„Sunt măsuri asumate de fiecare autoritate în parte, care trebuie respectate pentru a intra în normalitate“, a mai spus Galea Temneanu. În schimb, organizaţiile non-guvernamentale din Iaşi susţin implicarea ieşenilor în mai multe campanii de ecologizare a zonelor
verzi, precum şi de plantări de pomi.

„Este foarte greu să porneşti o campanie de acest gen, dar atunci când reuşeşti se găsesc destule persoane care vin să se alăture“, afirmă Daniela Palimariu, reprezentanta Asociaţiei „Mai Bine“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite