Dezvăluiri terifiante despre viaţa prostituatelor românce de la Roma. Copile de 12 ani, „testate“ de proxeneţi pentru „export“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raj Costache este unul dintre interlopii din Iaşi care s-au îmbogăţit din traficul de carne vie FOTO Roma Today/Facebook
Raj Costache este unul dintre interlopii din Iaşi care s-au îmbogăţit din traficul de carne vie FOTO Roma Today/Facebook

Un proxenet originar din Iaşi a fost arestat fiind acuzat că ar fi trimis zeci de tinere, multe minore, pentru a se prostitua pe străzile din Roma. Bărbatul nu trimitea în capitala Italiei decât fetele care îl mulţumeau din punct de vedere sexual. Printre victime: o fată de doar 12 ani.

Mai multe persoane din Iaşi au fost reţinute în două dosare instrumentate împreună cu autorităţile judiciare din Italia. Anchetatorii de la Iaşi au aflat că zeci de tinere din Iaşi erau trimise la Roma, de bunăvoie sau forţat, pentru a se prostitua pe străzile din capitala Italiei.

Afacerea a mers ca pe roate timp de cinci ani, periodă în care în buzunarele proxeneţilor au intrat sute de mii de euro. Unul dintre proxeneţi obişnuia să facă sex cu fetele care intrau în anturajul său pentru a stabili dacă acestea erau bune pentru „export”. O fată de 12 ani, de exemplu, a rămas să să prostitueze doar în Iaşi după ce „peştele” ei a fost nemulţumit de modul în care a întreţinut raporturi sexuale cu el. 

Testul lui Katy

Unul dintre cei arestaţi ieri este Cristian Mircea, zis "Katy". Acesta este acuzat de procurori că a racolat 17 fete pe care le-a pus să se prostitueze fie în Iaşi, fie la Roma. Nouă dintre victimele din acest dosar sunt minore, cea mai mică având vârsta de 12 ani. „Katy” ar fi intrat pe piaţa traficului de carne vie încă din 2011, el colaborând în acest sens cu Dobrin Piţai, în prezent fugit din ţară. „Ca metodă de racolare, tinerelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia sau chiar li se spuneau că vor merge să practice prostituţia dar că vor primi o parte din banii obţinuţi. De cele mai multe ori, Mircea Cristian simula relaţii sentimentale cu tinerele recrutate convingându-le să accepte practicarea prostituţiei prin promisiunea unui viitor împreună cu acesta”, au precizat surse judiciare.

Procurorii au mai arătat că, după ce erau racolate, fetele erau cazate la o locuinţă  deţinută de Cristian Mircea, în cartierul Păcureţ. Proxenetul le lua cărţile de identitate şi apela de diverşi transportatori pentru a le duce pe fete în Italia. În Roma, fetele practicau prostituţia pe Via Palmiro Togliatti şi era supravegheată permanent de Cristian Mircea. Anchetatorii exemplifică situaţia unei minore care a vrut să fugă cu ajutorul unui client marocan. Proxenetul a prins-o pe fată înainte de a dispărea şi l-a bătut, alături de un amic, cu bâtele pe african.

Anchetatorii mai arată că Mircea obişnuia să facă sex cu fetele înainte de a le trimite în Italia, iar dacă nu era mulţumit de prestaţia acestora ele rămâneau pentru a se prostitua în Iaşi. Cea mai mică dintre fetele care au fost supuse acestui test avea doar 12 ani. Alte minore erau filmate în timp ce făceau sex cu Mircea, acesta şantajându-le ulterior că va arăta părinţilor filmelor pentru a le determina să se prostitueze. Cei mai mulţi bani veneau din Italia, procurorii exemplificând cazul unora dintre fete care în câteva luni au adunat 20.000 de euro, bani ce au revenit exclusiv proxenetului.

Un proxenet a murit în timpul anchetei

În cel de-al doilea dosar, ce conţinea acuzaţii similare, implicaţi sunt Robert Neagu, Nixen Neagu şi Andrei Costache Roman. Aceştia erau coordonaţi de un interlop cunoscut în mediul infracţional ieşean, apropiat al Cordunenilor: Raj Costache, zis „Raj Beleaua”. Aceştia ar fi trimis în Italia 30 de fete, dintre care şase minore, în perioada 2011-2016.

„În perioada 2011 – 2016, inculpatul Costache Raj  a  coordonat şi a supravegheat în permanenţă întreaga activitate infracţională de recrutare a tinerelor minore şi majore, cazarea, transportul şi exploatarea acestora în Italia, Roma, şi totodată a coordonat, racolat şi exploatat sexual persoanele vătămate  pe teritoriul municipiului Iaşi”, au precizat procurorii.

Una dintre persoanele care îl ajutau pe Raj să câştige sume colosale din traficul de persoane a fost Constantin Bobocel, cunoscut în mediul infracţional ieşean cu numele de Ministraş Bombardierul. În urmă cu un an, în timp ce era cercetat de DIICOT, acesta a murit într-un accident rutier ce a avut loc la Roma.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite