Poştaşul care fura şi de la bogaţi, şi de la săraci. Câţi bani de pensii a sustras un angajat al Poştei Române din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşul a furat banii de pensie a mai multor ieşeni FOTO Arhivă
Poştaşul a furat banii de pensie a mai multor ieşeni FOTO Arhivă

Un bărbat de 63 de ani din Iaşi a fost condamnat în lipsă pentru delapidare după ce a sustras pensiile a mai multor persoane din Iaşi.

Mihăiţă Harschi a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, procesul având loc în lipsa sa. Ieşeanul a fost angajat la Poştă în 2008, printre atribuţiile sale fiind şi de a împărţi pensiile bătrinilor din cartierele Podu de Fier şi Tudor Vladimirescu.

Individul a comis faptele în mai 2016, atunci când a sustras pensiile mai multor bătrâni. Cinci indemnizaţii de pensie, cuprinse între 320 de lei şi 3.000 de lei, şi-a însuşit Harschi. Pentru a-şi acoperi urmele, individul a falsificat semnăturile beneficia­rilor. 

Totul a ajuns la urechile reprezentan­ţilor Poştei din Tătăraşi după ce pensionarii s-au plâns că, deşi trecuse termenul limită, nu îşi primiseră pensia. O anchetă internă efectuată ulterior de către superiorii lui Harschi a demonstrat că acesta îşi însuşise din banii pe care ar fi trebuit să îi distribuie bătrânilor.

Oamenii şi-au primit în cele din urmă indemnizaţiile, însă au fost citaţi la proces ca martori. Doi dintre cei cinci nu au putut veni la Judecătorie, unul fiind decedat, iar celălalt imobilizat la pat.

Judecătorii credcă individul a fugit din ţară înainte de a fi audiat. Dacă va fi condamnat definitiv, el poate fi dat în urmărire generală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite