Poliţista anti-sistem din Paşcani, cercetată de şefi după ce a publicat o poezie despre „corupţii cu epoleţi“. Reacţia virulentă a agentei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrada Voicu, agent de Poliţie în municipiu Paşcani, susţine că este cercetată disciplinar pentru că ar fi adus atingere imaginii instituţiei.

Poliţista a dezvăluit că ar fi cercetată printr-o postare pe pagina sa personală de Facebook, aceeaşi reţea socială pe care tânăra agentă a publicat, zilele trecute, şi o poezie. 

În respectiva poezie, Andrada amintea şi de „corupţii cu epoleţi!”, dar şi de problemele cu care, în opinia sa, se confruntă ţara noastră.

Poliţista a devenit cunoscută pe Facebook, dar şi în media, după ce a dezvăluit că a fost victima unui accident rutier după ce a plecat într-o misiune cu o maşină de serviciu veche.

Redăm, mai jos, postarea prin care poliţista anuţă că e cercetată disciplinar de către conducerea IPJ Iaşi:

„România asta a noastră, poate fi adusă pe linia de plutire, însă nu se vrea. 
Exemplu: eu, un simplu agent de poliţie, dacă muream anul trecut, era simplu. Îmi făcea mama pomenirea şi mă duceam dracu' în mormânt, cu toate gândurile şi vorbele nerostite. Sistemul din care fac parte, al cărui principiu este transparenţa, secretizează absolut tot şi îţi pune pumnul în gură în momentul în care vrei să vorbeşti. 

Din păcate, din cauza faptului că am scris nişte adevăruri şi am emis o opinie PE PAGINA MEA DE FACEBOOK, conducerea IPJ Iaşi a hotărât să mă cerceteze disciplinar. Că merit! Că sunt o nenorocită care a adus atingere imaginii instituţiei. PENTRU CĂ AM SCRIS NIŞTE ADEVĂRURI. Alooooo, gara! 
Ăia care-s mână-n mână cu infractorii, nu aduc atingere imaginii instituţiei? Miliţienii burtoşi care s-au ajuns şefi de birouri şi care au luat toată viaţa şpăgi de la oameni nu aduc atingere imaginii instituţiei? Dar ăia care se înrudesc între ei şi se pun in funcţii unii pe alţii? Că aşa merge treaba: naşul cu finul, unchiul cu nepotul, tatăl cu odrasla, etc, etc. 

Concluzia: EU sunt cercetată pentru că relatez nişte adevăruri şi pentru că nu vreau să ascund gunoiul sub preş. Pentru că refuz să mă transform într-un papagal fără personalitate. Pentru că refuz să ling tălpi şi să car cafele prin birouri, aşa cum fac alţi lingăi. Pentru că refuz să fim băgaţi cu toţii în aceeaşi oală, fiindcă nu, nu toţi poliţiştii sunt la fel. Ba mai mult decât atât, o mulţime de poliţişti sunt oameni faini, deschişi la minte, educaţi, curajoşi, pregătiţi dpdv profesional si cu mult bun-simţ. Dar ce folos, dacă legile sunt de partea infractorilor care ne conduc? 

Iar eu stau acum şi mă intreb: oare strămoşii mei chiar au murit degeaba? Şi oare chiar nu am dreptul să am o opinie şi să mă exprim liber?

Şi-mi răspund tot eu: ba am. Am dreptul la opinie şi la liberă exprimare.

Despre poezie, ce să zic... Raportat la felul unora de a gândi, am dat-o de gard rău de tot (dar repet, asta este doar părerea lor, căci din punctul meu de vedere, o poezie, oricare ar fi ea, este "decât" o creaţie artistică). Or să mă cerceteze şi pentru asta, probabil. 

Chiar şi aşa, refuz să înghit mizeriile unui sistem putred, pentru că am fost la un pas de a muri şi din punctul meu de vedere, nimic nu-i mai grav ca moartea. Iar capul nu-l plec în faţa nimănui, pentru că n-am motive să o fac. Sunt un om liber, care are dreptul să-şi exercite dreptul la liberă exprimare, când şi cum vrea. 

Şi da, de-aia m-am făcut poliţistă! Să contribui la schimbarea lumii în bine, măcar cu 0.000001 %. 
De-aia am ales să rămân aici! Fiindcă este şi ţara mea, băi. 

De-aia am depus un jurământ faţă de ţara mea. Fiindcă nu vreau s-o nenorocească nişte incompetenţi cărora le stă gândul doar la funcţii şi scaune. 

Din cauza asta, voi continua să-mi caut dreptatea. Iar de va fi să plec din acest sistem, măcar voi pleca cu capul sus. Nu voi ieşi pe uşa din dos şi cu şutul îndesat în fund, ca alţii”

Anul trecut, în luna aprilie, poliţista din Paşcani, Andrada Voicu, în vârstă de 28 de ani, a fost la un pas de a-şi pierde viaţă în timp ce se afla într-o misiune într-o maşină a poliţiei care avea grave probleme tehnice.  

Tânăra a fost internată în spital la Secţia de terapie intensivă şi i s-au prescris 300 de zile de recuperare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite