Politician şi avocat din Iaşi, condamnat pentru alcoolemii record la volan. Cazul i-a pus în încurcătură de procurori

Politician şi avocat din Iaşi, condamnat
pentru alcoolemii record la volan. Cazul i-a pus în încurcătură de procurori

Dinu Şerban FOTO Ziarul de Iaşi

Avocatul ieşean Dinu Şerban, membru în PNL, a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat pentru conducere pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Fapta sa a fost comisă în 2012 însă dosar a fost închis, în primă fază, urmare a unor presupuse erori procedurale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa judecătorilor ieşeni poate fi contestată de avocatul ieşean.  El este membru în Biroul Municipal al PNL Iaşi şi avocat din 2001, şi a fost judecat după s-ar fi urcat băut la volan în 2012.  Dosarul penal al lui Şerban a avut un traseu atipic, avocatul fiind, în primă fază, scos de sub urmărire penală din cauza unor nereguli tehnice privind probele de sânge. Faptele imputate lui Şerban datează din 9 februarie 2012, atunci când avocatul a fost oprit de poliţişti, pe Calea Chişinăului.

Agenţii au aflat că acesta ar fi băut înainte de a se urca la volan şi l-au condus la spital. Cele două probe de sânge prelevate au relevat alcoolemii de 2,30 la mie şi 2,05 la mie. Şerban a precizat într-o discuţie anterioară cu reporterii noştri că poliţiştii care se ocupau de dosarul său ar fi trimis probele de sânge pentru a fi analizate cu o întârziere de 5 zile, cu două zile mai mult decât prevede metodologia. În tot acel timp, probele nu ar fi fost ţinute la frigider.

„Este o situatie delicată. În cazul meu, probele de sânge au fost trimise după cinci zile, şi din acest motiv procurorul de caz, la momentul respectiv, mi-a aplicat achitarea. Ulterior, noul procuror de secţie, care se află într-o stare de duşmănie cu mine, a trimis dosarul spre rejudecare, a infirmat soluţia şi a dispus trimiterea în judecată. La momentul la care primul procuror mi-a dat scoatere de sub urmărire penală, s-a dispus de către IPJ Iaşi o verificare a celor care au trimis probele prea târziu, poliţiştii fiind şi sancţionaţi. Ulterior, din cauza presiunilor, aceşti poliţişti au revenit şi au spus că probele au fost păstrate conform legii“, spunea avocatul, în timpul procesului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: