Poliţia a ridicat de la Spitalul „Socola“ documente financiare în legătură cu dezinfectanţii de la Hexi Pharma

Poliţia a ridicat de la Spitalul „Socola“ documente financiare în legătură cu dezinfectanţii de la Hexi Pharma

Reprezentanţi de la Poliţie şi Sanepid au ridicat de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi o serie de documente financiare în legătură cu firma de dezinfectanţi Hexi Pharma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” a predat sâmbătă, 7 mai, reprezentanţilor Poliţiei şi Sanepid-ului o serie de documente financiare încheiate cu firma distribuitoare de dezinfectanţi Hexi Pharma.

Institutul „Socola” este unul din cele două spitale din judeţul Iaşi în care s-au înregistrat rezultate neconforme la testele de sanitaţie efectuate în perioada sărbătorilor pascale ca urmare a dezvăluirilor Gazetei Sporturilor, potrivit căror unele produse folosite la dezinfectare sunt diluate şi de 10 ori.

„Am fost anunţaţi dinainte că vor veni pentru a ridica nişte probe de produs, deci nu e o anchetă în care este vizată instituţia, ci firma Hexi Pharma. Aceste controale au vizat toate spitalele care au contract cu această firmă şi cele la care au ieşit probe neconforme. Au venit două persoane de la DSP şi trei de la poliţie şi au luat avizele, certificatele de calitate, autorizaţiile şi câteva facturi. Astea doar pentru câteva dintre produsele Hexi¬Pharma, şi nimic mai mult“, a precizat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Insti¬tutului de Psihiatrie „Socola“, potrivit Ziarului de Iaşi.

Directorul spitalului a explicat pentru „Adevărul” vineri, 06 mai, că rezultatul neconforă înregistrată de unitatea pe care o conduce a apărut din cauză că probele recoltate au fost contaminate. Managerul a arătat atunci că o singură probă neconformă recoltată de pe mâinile unui asistent nu poate fi concludentă.

„La noi în institut s-au recoltat şase probe, din care una a ieşit neconformă. Este de vorba despre o probă recoltată de pe mâinile unui asistent, probă al cărui rezultat arată prezenţa stafilococului auriu. Trebuie subliniat că orice persoană este purtătoarea acestui stafilococ şi că, în plus, aceste probe au fost manipulate, au fost transportate şi prin urmare rezultatul poate fi influenţat şi de o contaminare a lor. Vom reface proba şi vom anunţa ulterior rezultatul”, a declarat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie
„Socola”.

În judeţul Iaşi au mai fost raportate alte două probe neconforme la Maternitatea „Cuza-Vodă”. Profesorul Maria Stamatin, directorul medical al maternităţii, a precizat că rezultatele finale ale testelor de sanitaţie sunt negative.

Citeşte şi:

Corpul de control al premierului Cioloş verifică achiziţiile de dezinfectanţi din spitale. Unităţile sanitare, obligate să  testeze eficienţa soluţiilor Hexi Pharma

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările