Poliţia din Iaşi trebuie să plătească daune morale pentru stricarea unei petreceri. S-a întâmplat la „Zilele satului Trufeştii de Sus“

Poliţia din Iaşi trebuie să plătească daune morale pentru stricarea unei petreceri. S-a întâmplat la „Zilele satului Trufeştii de Sus“

Poliţiştii, obligaţi să achite daune morale

Judecătorii ieşeni au decis obligarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi la plata unor daune materiale şi morale. Decizia vine după ce un agent a decis oprirea unei petreceri în 2010.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi este pus la plata unor daune materiale şi morale în valoare de 5.000 de lei. Judecătorii ieşeni au decis luarea acestei decizii după ce, în urmă cu aproape un deceniu, Marius Constantin Sturza, agent în cadrul IPJ Iaşi, a decis oprirea unei petreceri organizată în satul Trufeştii de Sus, judeţul Iaşi.  

„În noaptea de 20 spre 21 iulie 2010, în calitate de agent la Postul de Poliţie Scânteia, inculpatul a dispus în mod nejustificat oprirea petrecerii organizate în aer liber cu ocazia zilelor satului Trufeştii de Sus. Pe data de 22 iulie 2010, inculpatul l-a amendat pe Mihăiţă S. cu suma de 1.200 de lei, pe motiv că, în calitate de organizator, a continuat manifestarea după retragerea autorizaţiei – fapt nereal -, sancţionându-l pentru comiterea unei contravenţii inexistente şi inaplicabile situaţiei, iar în final, nu i-a comunicat procesul-verbal”, au afirmat procurorii ieşeni, conform BZI.

Potrivit sursei citate, martorii au afirmat că agentul de poliţie a venit la o petrecere însoţit de trupele speciale şi a dispus ca aceasta să înceteze, după care a început să dea amenzi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Mai mult, partea vătămată a afirmat că erau zilele comunei şi că obţinuse autorizaţii de la instituţiile abilitate pentru organizarea petrecerii.

„Instanţa admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă Mihăiţă S. şi îl obligă pe inculpatul Sturza Marius Constantin, în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, să îi plătească părţii civile suma de 1.000 de lei, cu titlu de daune materiale, şi suma de 4.000 de lei, cu titlu de daune morale”, se arată în sentinţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: