Poliţia Iaşi foloseşte trei maşini-fantomă cu radar pe DE583. Tactica agenţilor de la rutieră face ravagii printre vitezomani

Poliţia Iaşi foloseşte trei maşini-fantomă cu radar pe DE583. Tactica agenţilor de la rutieră face ravagii printre vitezomani

Poliţist de la Rutieră la "vânătoare" de vitezomani FOTO Adevărul

Şoferii care folosesc "sisteme de protecţie" împotriva Poliţiei Rutiere, precum anti-radarul sau staţiile de emisie-recepţie, ar putea fi fentaţi de maşinile neinscripţionate ale oamenilor legii, care s-au înmulţit în ultima perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivelul judeţului Iaşi, poliţiştii de la Rutieră îşi concentrează controalele pe sectoare ale drumului european 583, între Târgu Frumos şi intrarea în municipiul Iaşi.

Tactica "maşinilor-fantomă" dotate cu aparate radar face nenumărate victime printre şoferii care depăşesc viteză regulamentară.

Numai în cursul zilei de ieri, 1 iunie, Poliţia Iaşi a raportat sancţionarea a 34 de şoferi pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reţinute şapte permise de conducere, dintre care patru pentru viteză excesivă.

"De exemplu, a fost depistat la controlul radar G.B., de 34 ani, din  municipiul Suceava, în timp ce conducea un automobil pe D.E. 583, în afara localităţii Sîrca, cu viteza de 89 km/h (limita legală fiind de 50 km/h). Cu ocazia verificării valabilităţii permisului de conducere prezentat, s-a constatat că acesta figura cu documentul respectiv în poziţia cu restricţii-suspendat", se arată în buletinul de presă al Poliţiei Iaşi.

"De asemenea, a fost depistat B.N., de 31 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un automobil pe D.E. 583, în afara localităţii Sîrca, cu viteza de 131 km/h (limita legală fiind de 70 km/h). Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 765 lei, pentru încălcarea prevederilor articolului 102 alineatul (3), litera e), din O.U.G. nr. 195/2002. Totodată, s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile", se mai precizează în comunicat.

Surse din rândul Poliţiei spun că, numai pe DE583, sunt folosite pentru verificarea vitezei trei maşini care nu au inscripţionate marcajele standard ale Poliţiei Rutiere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: