Poliţia Iaşi foloseşte trei maşini-fantomă cu radar pe DE583. Tactica agenţilor de la rutieră face ravagii printre vitezomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care folosesc "sisteme de protecţie" împotriva Poliţiei Rutiere, precum anti-radarul sau staţiile de emisie-recepţie, ar putea fi fentaţi de maşinile neinscripţionate ale oamenilor legii, care s-au înmulţit în ultima perioadă.

La nivelul judeţului Iaşi, poliţiştii de la Rutieră îşi concentrează controalele pe sectoare ale drumului european 583, între Târgu Frumos şi intrarea în municipiul Iaşi.

Tactica "maşinilor-fantomă" dotate cu aparate radar face nenumărate victime printre şoferii care depăşesc viteză regulamentară.

Numai în cursul zilei de ieri, 1 iunie, Poliţia Iaşi a raportat sancţionarea a 34 de şoferi pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reţinute şapte permise de conducere, dintre care patru pentru viteză excesivă.

"De exemplu, a fost depistat la controlul radar G.B., de 34 ani, din  municipiul Suceava, în timp ce conducea un automobil pe D.E. 583, în afara localităţii Sîrca, cu viteza de 89 km/h (limita legală fiind de 50 km/h). Cu ocazia verificării valabilităţii permisului de conducere prezentat, s-a constatat că acesta figura cu documentul respectiv în poziţia cu restricţii-suspendat", se arată în buletinul de presă al Poliţiei Iaşi.

"De asemenea, a fost depistat B.N., de 31 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un automobil pe D.E. 583, în afara localităţii Sîrca, cu viteza de 131 km/h (limita legală fiind de 70 km/h). Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 765 lei, pentru încălcarea prevederilor articolului 102 alineatul (3), litera e), din O.U.G. nr. 195/2002. Totodată, s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile", se mai precizează în comunicat.

Surse din rândul Poliţiei spun că, numai pe DE583, sunt folosite pentru verificarea vitezei trei maşini care nu au inscripţionate marcajele standard ale Poliţiei Rutiere.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite