Podul de flori peste Prut, varianta 2015. Un steag tricolor uriaş, de 300 de metri, va fi întins între România de Basarabia

Podul de flori peste Prut, varianta 2015. Un steag tricolor uriaş, de 300 de metri, va fi întins între România de Basarabia

Steagul tricolor întins în timpul demonstraţiilor unioniste de la Chişinău FOTO Nadea Roşcovanu

Un steag tricolor lung de 300 de metri va fi desfăşurat între Basarabia şi România, pe podul de la Sculeni, în cadrul celei mai importante acţiuni unioniste programate în ultimii 25 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Organizaţiei „Tinerii Moldovei” din Chişinău, împreună cu membrii altor organizaţii care cer unirea României cu Basarabia, au programat sâmbătă, 6 iunie, o acţiune demonstrativă de amploare la vama Sculeni, din imediata apropiere a Iaşiului.

Participanţii la demonstraţie îşi propun să desfăşoare pe toată lungimea podului care traversează Prutul în punctul de trecere a frontierei un steag tricolor imens, de 300 de metri.

Demonstraţia este programată începând cu ora 14.00.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion şi Doina Teodorovici, Adrian Păunescu şi a întregii generaţii a Podurilor de Flori. Ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, paşnic. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaş steag tricolor pentru a cere ca interdicţia lui George Simion să fie ridicată” a menţionat Anatol Ursu, reprezentantul organizaţiei „Tinerii Moldovei”, din Chişinău.

În urmă cu o lună, la Chişinău a avut loc un miting pro-unionist de mare amploare. Potrivit unor estimări, la demonstraţie au luat parte în jur de 25.000 de persoane care au cerut unirea Basarabiei cu România.

De asemenea, pe 17 mai, sute de oameni de pe ambele maluri ale Prutului s-au adunat la Vama Albiţa din Vaslui şi au cerut ridicarea interdicţiilor liderului unioniştilor, George Simion, expulzat la începutul lunii mai din Republica Moldova şi declarat indezirabil pentru o perioadă de cinci ani.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Sute de persoane au protestat la intrarea în România, blocând Vama Leuşeni. Manifestanţii au cerut ridicarea interdicţiilor liderului unioniştilor

Povestea primului român expulzat din Moldova în ultimii şase ani

23 de parlamentari români solicită autorităţilor de la Chişinău revocarea expulzării lui George Simion

Chiril Gaburici a discutat cu ministrul de Interne şi şeful SIS despre expulzarea lui George Simion. „Cazul poate aduce repercusiuni cu caracter diplomatic”

Reacţii la expulzarea liderului platformei unioniste Acţiunea 2012 din Republica Moldova

 George Simion, primul român expulzat din Republica Moldova după revoluţia din 2009 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: