UPDATE Plan Roşu de intervenţie pe aeroport. Cursa WizzAir Eindhoven-Iaşi a anunţat probleme la trenul de aterizare. Cursa Iaşi-Bologna, operată cu acelaşi avion, anulată

UPDATE Plan Roşu de intervenţie pe aeroport. Cursa WizzAir Eindhoven-Iaşi a anunţat probleme la trenul de aterizare. Cursa Iaşi-Bologna, operată cu acelaşi avion, anulată

FOTO Arhiva Adevărul

Cursa WizzAir Eindhoven-Iaşi a înregistrat, marţi seară, dificultăţi la aterizarea pe Aeroportul din Iaşi. Avionul s-a rotit deasupra Iaşiului timp de câteva minute, după ce echipajul a semnalat existenţa unor probleme la trenul de aterizare.  Cursa Iaşi-Bologna, care urma să fie operată cu aceeaşi aeronavă, a fost anulată.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE - Cursa aeriană WizzAir Iaşi-Bologna de marţi seară a fost anulată. Zborul urma să fie efectuat cu aeronava care a avut dificultăţi la aterizare.
 
Alertă marţi, 28 septembrie, pe Aeroportul din Iaşi, acolo unde a fost activat Planul Roşu de intervenţie. Un avion al companiei Wizz Air, care a decolat de la Eindhoven, a întâmpinat probleme la aterizare. 
Potrivit primelor informaţii, a fost vorba despre o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare. Astfel, zeci de ofiţeri au fost direcţionaţi către Aeroportul Iaşi, după ce autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.
 
După câteva minute bune de zbor deasupra Iaşului, avionul a aterizat cu bine. 
 
„A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloţii au reuşit să rezolve situaţia şi aeronava a aterizat cu bine", a spus directorul Aeroportului Internaţional din Iaşi, Romeo Vatră.
 
„Am fost anuntati despre faptul că o aeronava Wizz Air - cursa Einhoven cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare. La 19:25 a fost activat Planul Roşu, iar la 19:35 aeronava a aterizat fara probleme", au transmis şi reprezentanţii ISU Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările