Pistă pentru biciclişti blocată cu bancă. „Nici nu ştii dacă să râzi sau să plângi“

Pistă pentru biciclişti blocată cu bancă. „Nici nu ştii dacă să râzi sau să plângi“

Pista pentru biciclişti este plină de obstacole

Noile piste pentru biciclişti din Iaşi, amenajate cu bani europeni, sunt adevărate capcane pentru cei care se încumetă se le folosească. Prezintă numeroase denivelări, sunt "pavate" cu gropi, capace de canal şi stâlpi, astfel că şi cel mai iscusit biciclist este deseori în pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

După doi ani de lucrări, pistele pentru biciclişti de pe distanţa Podu Roş-Nicolina reprezintă una dintre cele mai mari dezamăgiri. Proiectul a atras numeroase critici din cauză că lucrarea a fost făcută de mântuială.
 
Pe banda destinată exclusiv celor care vor să meargă pe două roţi apar din loc în loc gropi, capace de canal, stâlpi şi denivelări. Bicicliştii spun că pista reprezintă un pericol pentru ei.
‘’Este riscant să mergi pe această pistă, mai ales seara, când poate nu vezi toate obstacolele care îţi ies în cale. Este inadmisibil să faci un asemenea proiect plin de gropi şi canale’’, spune un trecător. 
Mai absurd este că pista pentru biciclişti se opreşte într-o bancă. Acest lucru a stârnit chiar şi amuzament în rândul trecătorilor, care critică aspru investiţia municipalităţii.
 
‘’Nici nu ştii dacă să râzi sau să plângi când vezi un aşa hal de investiţie. Este o bătaie de joc, bani aruncaţi pe fereastră din punctul meu de vedere. Cum să faci o pistă cu atâtea obstacole, cu atâtea minusuri’’, spune un alt trecător. 
 
În timp ce directorul firmei Conest îşi recunoaşte vina şi dă asigurări că va remedia problemele, edilul se laudă cu o asemenea investiţie. ‘’Acest proiect a reconectat două cartiere importante, Nicolina 1 şi Nicolina 2’’, spune primarul interimar Mihai Chirica. 
 
Proiectul are o valoare de 20 de milioane de euro şi pe lângă amenajarea pistelor mai include şi refacerea străzilor pe o distanţă de 2.700 de metri, precum şi reconstrucţia unei pasarele. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările