Ping-pong cu libertatea lui Mihail Boldea. Curtea de Apel Iaşi a decis încă o dată eliberarea din arest a fostului deputat

Ping-pong cu libertatea lui Mihail Boldea. Curtea de Apel Iaşi a decis încă o dată eliberarea din arest a fostului deputat

Mihail Boldea speră încă o dată că ar putea fi eliberat

Decizia judecătorilor ieşeni nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Iaşi a decis pentru a treia oară să înlocuiască măsura arestării preventive cu cea a interdicţiei de a părăsi localitatea în cazul fostului deputat Mihail Boldea. Până acum, de câte ori judecătorii ieşeni au hotărât că Boldea ar trebui eliberat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a întors deciziile, admiţând recursurile DNA.

În încheierea de şedinţă din luna aprilie, prin care Curtea de Apel decidea eliberarea lui Boldea, judecătorii considerau că “pericolul sustragerii de la judecată şi al influenţării martorilor şi părţilor vătămate din dosar, se reduc considerabil urmare a deducerii probabile a duratei arestării preventive din pedeapsa închisorii la care inculpatul se aşteaptă a fi condamnat.”

De asemenea, magistraţii ieşeni au mai punctat că Mihail Boldea nu are antecendente penale şi deşi a încercat să se sustragă urmăririi penale, după ce a “conştientizat urmările la care se supune s-a prezentat de bună voie organelor de anchetă.”

Mihail Boldea a fost trimis în judecată de DIICOT Galaţi, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare o reţea specializată în fraude imobiliare de aproximativ un milion de euro. Alături de el, pentru diferite infracţiuni, au mai fost trimise în judecată şi 18 persoane racolate de Boldea pentru a obţine în mod ilegal diferite imobile din municipiul
Galaţi.

Boldea mai este cercetat într-un alt dosar, aflat în faza urmăririi penale la DIICOT Galaţi. El este acuzat de evaziune fiscală şi înşelăciune cu un prejudiciu de 450.000 de euro, alături de fratele său, Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Citeşte şi:

Infractorii de serviciu ai fostului deputat Mihail Boldea îi pavează acestuia drumul către ani grei de puşcărie

Întâlnire-surpriză între fostul deputat Mihail Boldea şi una dintre victimele ingineriilor financiare ale acestuia

Curtea Supremă a decis ca fostul deputat Mihail Boldea să rămână după gratii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările