Peste 130 de proiectile, descoperite în timpul unor lucrări la reţeaua de canalizare a unei comune din Iaşi. Imagini spectaculoase de la intervenţie

Peste 130 de proiectile, descoperite în timpul unor
lucrări la reţeaua de canalizare a unei comune din Iaşi. Imagini spectaculoase de la intervenţie

Proiectilele descoperite în timpul lucrărilor de înfiinţare a reţelei de canalizare FOTO ISU Iaşi

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au intervenit sâmbătă, 19 august, în comuna Horleşti din judeţ, pentru a ridica 137 de proiectile şi o bombă aruncător ce au fost scoase la suprafaţă în timpul unor lucrări.

Ştiri pe aceeaşi temă


Materialele explozibile au fost descoperite de către muncitori din satul Bogdăneşti, comuna Horleşti, în timpul unor lucrări de realizare a reţelei de canalizare. 

Imediat după descoperirea proiectilelor, muncitorii au sunat la 112 şi au chemat pompierii.

„Intervenţia a durat 6 ore şi au fost descoperite 46 proiectile explozive calibru 76 mm, 91 proiectile perforante calibru 76 mm, o bombă aruncător calibru 82 mm. Suprafaţa asanată este de 200 de metri pătraţi”, a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.Bolohan a precizat pentru „Adevărul” că explozibilul a fost transportat în condiţii speciale într-un loc aparţinând inspectoratului şi urmează a fi detonate în condiţii de siguranţă, în perioada următoare.În comuna Horleşti, pompierii ieşeni intervin adesea pentru pentru asana suprafeţe de teren. Istoricii spun că acolo a fost front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tot de atunci datând, cel mai probabil, şi explozibilul descoperit azi. 

citeste totul despre: