Perversiunile sexuale ale unui colonel, lângă racla Sfintei Parascheva: i-a arătat organul genital unei poliţiste şi a fugărit-o în apropierea credincioşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul Nelu Popovici este cercetat într-un dosar de abuz sexual, aflat pe rolul Parchetului Militar Iaşi FOTO Adevărul
Colonelul Nelu Popovici este cercetat într-un dosar de abuz sexual, aflat pe rolul Parchetului Militar Iaşi FOTO Adevărul

Procurorii militari ieşeni derulează o anchetă împotriva unui colonel din cadrul Inspectoratului General de Jandarmi care ar fi încercat să obţină favoruri sexuale de la o poliţistă de frontieră, în curtea Mitropoliei din Iaşi, cu ocazia Sărbătorii Sfintei Paracheva

Un dosar cu acuzaţii sexuale grave este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi. Colonelul Nelu Popovici, adjunctul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, instituţie subordonată Inspectoratului General de Jandarmi, este cercetat de anchetatori după ce ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu o poliţistă de frontieră din Iaşi, chiar în curtea Mitropoliei din Capitala Moldovei.

Scenele sexuale ce sunt investigate în prezent de anchetatori s-ar fi petrecut în toamna anului trecut, în timp ce presupusul agresor şi victima sa se aflau în timpul serviciului, la Iaşi, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva.

Şi-a fluturat penisul în apropierea enoriaşilor

Potrivit unor surse apropiate anchetei, fapta ce îi este imputată colonelului Nelu Popovici s-ar fi petrecut în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2014, atunci când, au declarat pentru „Adevărul“ martori de la faţa locului, Popovici părea a se fi aflat în stare avansată de ebrietate. În acea noapte, Popovici era comandant de dispozitiv asupra unei formaţii mixte formate din membri ai diferitelor structuri de stat. Printre aceştia se afla şi victima din acest dosar, o poliţistă de frontieră din Iaşi al cărui nume îl vom păstra sub anonimat.

Sursele citate au menţionat că Popovici ar fi intrat într-un modul în care se afla victima şi şi-ar fi expus organul genital, cerându-i acesteia să întreţină raporturi sexuale cu el. Femeia ar fi fugit din modul şi ar fi fost urmărită de Popovici, care a continuat să-şi expună penisul în timp ce îşi lăuda bărbăţia. Scenele sexuale s-ar fi petrecut în timp ce mii de credincioşi stăteau la coadă pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva.

Reporterii „Adevărul“ au luat legătura cu toate persoanele implicate în acest caz, inclusiv cu poliţista de frontieră care ar fi victimă în dosar. În urma discuţiilor cu reporterii, femeia a invocat faptul că ar fi fost ameninţată pentru a nu face plângere în acest caz, susţinând că are şi probe. De altfel, sursele judiciare menţionate au precizat că dosarul a fost deschis ca urmare a unor sesizări înaintate de martori.

popovici nelu
„Mi-a făcut ceea ce poate să facă mai rău un bărbat unei femei. Nu vreau să dau detalii şi de jenă şi de frica unor ameninţări, însă au foarte multe ameninţări şi eu am probe în acest sens. Sunt martori, preoţi, enoriaşi, poliţişti care au văzut ce mi se întamplă. Mi-este frică şi pentru mine şi pentru familia mea“, a spus victima pentru „Adevărul“.

Şeful colonelului, martorul care nu a fost de faţă


În acest dosar, în jur de 100 de persoane au fost audiate până în prezent la Parchetul Militar din Iaşi. Printre cei audiaţi se numără şi şeful direct al colonelului Popovici, Ghiorghe Stan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Acesta, deşi a fost citat ca martor, a declarat corespondentului „Adevărul“ că nu ştie nimic. Totuşi, Stan a fost cel care l-a înlocuit la comandă pe Popovici a doua zi după incident şi a văzut starea în care se afla subalternul său. „Eu nu am fost de faţă şi nu pot afirma nimic. Eu sunt şeful lui direct, însă nu am atribuţii în a-i aplica vreo sancţiune. Toate sancţiunile primite de adjunctul meu trebuie să vină de la Bucureşti. În situaţia în care va fi trimis în judecată el va fi pus la dispoziţie de către Inspectoratul General“, ne-a spus Stan. La rândul lui, şeful poliţistei de frontieră, Ştefan Alexa, ne-a declarat că nu ne poate “spune nimic“ despre acest caz.



Reporterul „Adevărul“ a luat legătura cu Nelu Popovici, prin intermediul liniei telefonice de la muncă. Acesta ne-a precizat următoarele: „Nu ştiu despre ce e vorba, ce informaţii aveţi dumneavoastră. Acum sunt într-o activitate, daţi-mi numărul de telefon şi vă sun eu“, a spus Popovici, după care a revenit cu un telefon şi a spus că “având în vedere că este un dosar care se află în cercetare, nu pot formula declaraţii în acest moment”.

popovici nelu

Victimă şi autor - apăraţi de aceeaşi familie

Avocata sa, Carmen Lăpârdă, a refuzat şi ea să dea declaraţii despre acest caz. "Inculpatul vrea tăcere maximă", a afirmat avocata Lăpârdă. Curios este însă că o rudă de-a sa, Elena Lăpârdă – ce îi este cumnată, o reprezintă în această anchetă pe victimă. „Nu am ştiut că sunt rude, acum aflu“, s-a mirat victima, în conversaţia purtată cu reporterii noştri.

CV-ul colonelului

Reprezentanţii Parchetului au precizat la solicitarea „Adevărul“ că în acest dosar a fost începută urmărirea penală şi că infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual" şi "încălcarea de consemn“.

Colonelul Nelu Popovici are 53 de ani şi ocupă funcţia de adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău începând cu 15 august 2008. Anterior, a fost prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, dar şi şef Stat Major al Comandamentului de Jandarmi Judeţean Vaslui. În perioada comunistă, el a fost şi comandant de pluton la o unitate militară din Bucureşti. În ceea ce priveşte studiile, acesta este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri din Bucureşti şi licenţiat în Drept al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“.

UPDATE , joi, ora 10.40

Urmare a dezvăluirii Adevărul, Gruparea Mobilă de Jandarmi a remis următoarea declaraţie de presă: 

Aspectele sesizate s-au petrecut în urmă cu aproape un an de zile, este vorba despre luna octombrie 2014.

În speţa respectivă Inspectoratul General al Jandarmeriei Române s-a autosesizat şi a constituit o comisie de verificare a faptelor respective, conform regulilor procedurale. 

 

Au fost luate măsuri disciplinare, respectiv trimiterea ofiţerului în faţa Consiliului de Judecată , activitate care a fost suspendată , fiind vorba de aspecte de natură penală; toate aspectele constatate au fost declinate către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi care are pe rol acest dosar.

 

Nu ne putem antepronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei ofiţerului; aşteptăm , în continuare, o finalitate a actului juridic. 

 

Dacă Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi va dispune trimiterea în judecată a ofiţerului, acesta va fi pus la dispoziţie conform prevederilor Legii 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare. 

 

De asemenea, dacă Parchetul constată că nu au fost întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni va da o soluţie în această privinţă. În acest caz, comisia va relua cercetările pe latura disciplinară. 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite