Persoane cu dizabilităţi cărate pe scările Primăriei Iaşi pentru a participa la o discuţie despre rampele de acces

Persoane cu dizabilităţi cărate pe scările Primăriei Iaşi pentru a participa la o discuţie despre rampele de acces

FOTO Digi 24

Mai multe persoane cu dizabilităţi au fost urcate în braţe până în sala de şedinţe a Primăriei Iaşi, la etajul I, pentru a discuta despre inaccesbilitatea instituţiilor publice şi a mijloacelor de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezbaterea, numită Iaşi-un oraş accesibil tuturor, a fost iniţiată de către asociaţia Dizab-Tin-Act Iaşi, care a avut ca scop aducerea în atenţia instituţiilor publice importanţa accesibilizării oraşului pentru ca persoanele cu dizabilităţi să ducă o viaţă normală. Întâlnirea, la care a participat şi primarul Mihai Chirica, s-a desfăşurat pe 6 februarie, la primul etaj al Primăriei, astfel că persoanele cu dizabilităţi care au participat au fost cărate în braţe pe scări.

Conform Digi 24, singurul răspuns pe care l-au primit participanţii la întâlnire pentru situaţie a fost că nu pot fi construite rampe de acces în sediul Primăriei pentru că este o clădire de patrimoniu.

Citiţi şi:

INTERVIU Psihiatru, despre problemele cu somnul: „Multe persoane ajuns la spital în ultimă fază, când insomnia este foarte gravă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: