Percheziţii în toată ţara pentru trafic de migranţi şi trafic de droguri. Cum treceau aceştia frontiera

Percheziţii în toată ţara pentru trafic de migranţi şi trafic de droguri. Cum treceau aceştia frontiera

FOTO: DIICOT

44 de suspecţi vor fi duşi la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

37 de percheziţii domiciliare au loc pe raza judeţelor Arad, Timiş, Cluj, Iaşi şi Caraş Severin în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi şi traficul de droguri de risc şi de mare risc.

În luna august 2021, pe raza judeţului Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acţionat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârşi infracţiunea de trafic de migranţi.

Astfel, membrii grupului infracţional au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, şi care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în Municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.  

Migranţii erau preluaţi de către membrii grupului infracţional organizat din Timişoara şi transportaţi cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceştia erau călăuziţi de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania. 

De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracţional organizat au deţinut şi vândut, fără drept, droguri de mare risc (cocaină în schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram şi amfetamină în schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram) şi droguri de risc (canabis în schimbul unei sume de 50 de lei pentru un gram), consumatorilor de pe raza judeţelor Arad, Timiş şi Caraş Severin.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cine şi de ce nu vrea ca Rusia să fie umilită?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările