UPDATE Percheziţii ale DIICOT la un judecător de la Curtea de Apel Iaşi, acuzat de evaziune fiscală şi trafic de influenţă. A fost audiat şi avocatul Elenei Udrea

UPDATE Percheziţii ale DIICOT la un judecător de la Curtea de Apel Iaşi, acuzat de evaziune fiscală şi trafic de influenţă. A fost audiat şi avocatul Elenei Udrea

Dan Anton este implicat într-o anchetă DIICOT

Procurorii DIICOT efectuează sâmbătă percheziţii la domiciliul judecătorului Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, au declarat surse oficiale din DIICOT, pentru „Adevărul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 15.30 Au fost audiaţi ca martori mai mulţi membri ai Baroului Iaşi, printre care şi decanul Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea. În acest dosar mai e cercetat un fost judecător, ex-preşedintele Judecătoriei Paşcani, dar şi mai multe persoane de etnie romă. Surse judiciare spun că judecătorului Dan Anton i s-ar fi promis bani pentru a admite o contestaţie în anulare. Contestaţia viza un dosar de evaziune fiscală, grup infracţional organizat şi înşelăciune, iar persoanele de etnie roma fuseseră deja condamnate definitiv la închisoare cu executare.

Potrivit surselor citate, percheziţiile se derulează într-un dosar de evaziune fiscală, aflat de mai multă vreme pe rolul structurii teritoriale a DIICOT. 

În timpul cercetărilor, procurorii au extins acuzaţiile şi pentru trafic de influenţă, constând în aceea că judecătorul Anton ar fi primit o suma de 200.000 de lei, dar şi alte bunuri, pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane cercetate de DIICOT Iaşi. 
 
Dan Anton este unul dintre cei mai controversaţi judecători ieşeni, el fiind denunţat în trecut şi în alte cazuri de corupţie, însă nefiind niciodată pus sub acuzare până acum. 
 
Dan Anton a fost implicat şi într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce numele său a fost invocat de mai mulţi interlopi din oraş. Aceştia se lăudau că îl pot determina pe Anton să dea o soluţie favorabilă în cazul unei persoane acuzate de trafic de persoane. 
 
În acel caz, trei interlopi, Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu au fost arestaţi şi sunt în prezent jduecaţi la Tribunalul Iaşi. Cei trei au primit 40.000 de euro promiţându-i traficante de persoane, denunţătoare în cauză, că vor ajunge la Anton. În cele din urmă, Anton a fost doar martor în dosar, implicarea sa neputând fi demonstrată. 
 
Citeşte şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: