Percheziţii într-o comună din Iaşi, pe urmele unor suspecţi de evaziune fiscală

Percheziţii într-o comună din Iaşi, pe urmele unor suspecţi de evaziune fiscală

Percheziţiile au fost făcute în trei locaţii din comuna Ciurea. FOTO: Arhivă Adevărul

Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat sâmbătă dimineaţă trei percheziţii domiciliare în comuna Ciurea, judeţul Iaşi, la locuinţele mai multor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoşani, Daniela Gheorghiescu, cele trei persoane, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Botoşani, sunt suspectate că, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2011, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de materiale de construcţii, produse agricole şi alte categorii de mărfuri, scrie Agerpres, citată de rtv.net.

Totodată, sumele de bani încasate prin conturi bancare drept contravaloare a mărfurilor au fost retrase numerar, cu scopul declarat al efectuării unor achiziţii de deşeuri feroase şi neferoase, pentru care suspecţii au folosit la unităţile bancare documente fictive.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, suspecţii nu ar fi declarat cu exactitate sediul societăţii, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor şi a inspecţiei financiare, iar la scurt timp, au cesionat societatea în mod formal, în favoarea unei alte persoane, către care nu au transmis însă niciun document de evidenţă contabilă, mai arată postul de televiziune România Tv.

Prejudiciul creat de cele trei persoane este estimat la 2.690.000 de lei. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au urmărit identificarea şi ridicarea de documente contabile sau a oricăror alte înscrisuri utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

CITIŢI ŞI:

Percheziţii  în locuinţele contrabandiştilor de ţigări

Percheziţii la foc automat în Olt şi alte 13 judeţe după evazionişti „de lux”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările