Percheziţii de amploare într-un dosar de cămătărie şi şantaj. Cum a fost înglodat în datorii un afacerist din Iaşi

Percheziţii de amploare într-un dosar de cămătărie şi şantaj. Cum a fost înglodat în datorii un afacerist din Iaşi

Anchetatorii au efectuat percheziţii FOTO Inquam Photos

Procurorii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar de cămătărie şi şantaj în care victimă este un afacerist din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi iar în cursul zilei de marţi, 16 iunie, oamenii legii au efectuat cinci percheziţii domiciliare. 

Victima din acest dosar este un afacerist din Iaşi, care deţine un afacerist care deţine un stand într-un depozit din oraş. 

„În cursul anului 2019, numitul A.V., a împrumutat cu dobândă persoanei vătămate D.M.A. care deţine un stand comercial într-un complex de pe raza municipiului Iaşi, în tranşe, în total suma de 35.000 de euro, după care, deşi a primit de la acesta suma de peste 60.000 de euro, prin diverse metode de constrângere (ameninţări, hărţuiri), i-a solicitat persoanei vătămate să îi plătească în continuare sume de bani în contul celor 35.000 de euro”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie. 

Pentru că nu mai reuşea să îşi achite datoria, afaceristul a împrumutat, în aprilie 2019, de la două persoane de etnie romă. Mamaă şi fiu, suma de 50.000 de lei, cu dobândă de 10.000 de lei. La rândul lor, cei doi l-au şantajat şi ameninţat să îi de banii ceruţi. 

Prim-procurorul ieşean a mai arătat că patru persoane au fost duse la audieri în acest caz, trei dintre ele având calitatea de suspect. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: