Pedeapsa unui copil prins fumând: „Dezbracă-te, în p**** mă-tii”. Un afacerist l-a filmat gol puşcă

Pedeapsa unui copil prins fumând: „Dezbracă-te, în p**** mă-tii”. Un afacerist l-a filmat gol puşcă

Radu Norocea a fost trimis în judecată FOTO Evenimentul - Regional al Moldovei

Omul de afaceri Radu Norocea, patron al unei firme de taxi din Iaşi, a fost trimis în judecată de procurorii ieşeni fiind acuzat că ar fi lipsit de libertate un minor de 13 ani, pe care l-a filmat dezbrăcat. Afaceristul era supărat pe minor că băuse şi fumase cu fiul său. Norocea mai este acuzat că şi-a filmat dezbrăcat şi un fost angajat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Norocea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, alături de o altă persoană, Mihai Moldovan. O primă faptă imputată lui Radu Norocea a fost plasată de procurori în data de 3 ianuarie 2015, la scurt timp după ce un minor de 13 ani a depus o plângere pentru lipsire de libertate.

Anchetatorii ieşeni au reţinut că victima, M.M.H., şi fiul lui Norocea erau vecini, colegi de şcoală, dar şi amici. Afaceristul nu era de acord cu prietenia dintre cei doi, suspectând că fiul său ar fuma din cauza lui M.M.H. Pe 3 ianuarie 2015, cei doi minori au stabilit de comun acord să se întâlnească, victima venind la domiciliul lui Radu Norocea, în timp ce nici acesta, nici soţia sa nu se aflau acasă. Cei doi copii au fumat şi consumat alcool, fiind găsiţi de Radu Norocea când acesta a revenit acasă. În primă fază, M.M.H. a plecat din apartament, însă s-a întos după ce Norocea l-a sunat şi i-a spus să revină.

„I-a cerut minorului persoană vătămată pe un ton ameninţător să se dezbrace de haine. Deşi minorul încerca să se îndepărteze de el pentru a ieşi din locuinţă, inculpatul a încuiat uşa de la intrare cu cheia, a dat tare volumul sonorului la sistemul audio din locuinţă, cerându-i din nou, pe un ton ridicat, ameninţător şi înjurios minorului persoană vătămată: «dezbracă-te în p**** mă-tii! Dacă taică-tău cu maică-ta nu te educă te educ eu»“, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii mai menţionează că minorul s-a dezbrăcat complet, Norocea punându-i în mână un pahar de alcool. Ulterior, afaceristul l-a fotografiat dezbrăcat pe copil, punându-l şi pe fiul său să facă acelaşi lucru. Copilul a fost dat afară din locuinţă dezbrăcat, Norocea aruncând-i hainele într-o sacoşă şi spunându-i „marş de aici!“.

Angajat tratat similar

Afaceristului i se mai impută o faptă similară, ce ar fi fost comisă la finele anului trecut. De această dată, victimă a fost un bărbat, fost angajat al firmei de taximetrie la care Norocea este administrator. În plângerea sa, victima Bogdan I. a precizat că a început să lucreze la Norocea din 2014, având obligaţia să predea zilnic suma de 120 de lei din încasări. În septembrie 2016, pentru că a considerat că meseria nu este rentabilă pentru el, Bogdan I. a anunţat că vrea să plece.

După câteva zile, Radu Norocea şi cu Mihai Moldovan, şeful parcului auto al firmei de taximetrie, au mers la Bogdan I. acasă, în satul Aroneanu. Cei doi i-au cerut victimei o garanţie pentru staţia de emisie recepţie, ce fusese amanetată de victimă, dar şi echivalentul a trei zile de muncă, pe motiv că atât timp maşina nu fusese folosită. Peste alte câteva zile, sub pretextul plăţii aşa-zisei datorii, victima a fost luată de cei doi de acasă, spunându-i-se că va lucra pe o maşină „mai ieftină“. Bogdan I. a ajuns alături de cei doi la o spălătorie deţinută de Radu Norocea, unde a fost umilit. 

„Cei doi inculpaţi au introdus victima în spălătorie, au închis uşile, au stins becurile şi i-au cerut bani pentru cinci ture pe maşina taxi pe care a avut-o în folosinţă, respectiv suma de 600 de lei. Întrucât I. Bogdan a refuzat, spunând că nu are bani, l-au obligat să se dezbrace în pielea goală, după care l-au împins în exteriorul spălătoriei. Cei doi inculpaţi au filmat şi fotografiat victima cu telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor“, se arată în rechizitoriu. Victimei i s-a dat un telefon mobil pentru a-şi suna concubina, pentru a aduce 600 de lei, însă femeia a spus că nu are aceşti bani. Ulterior, Radu Norocea i-ar fi permis tânărului să se îmbrace şi să plece. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările