Pedeapsa avocatului care, aproape de comă, a omorât doi oameni conducând cu 150 de km/h în oraş. Filmul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care avocatul ieşean Victor Ion Axinte a fost judecat pentru ucidere din culpă.

Axinte, un tânăr avocat din Iaşi, a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, el fiind deja încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. El este acuzat de moartea a doi tineri, după ce a provocat un accident rutier grav de a avut loc în primăvara acestui an în Iaşi.

În rechizitoriu se menţionează că, în data de 22 martie, în jurul orei 19.00, Victor Ion Axinte s-a deplasat către Pensiunea „La Cumătru“ din Bucium, alături de iubita sa, Daniela Celpan şi un alt cuplu, soţii George şi Elena T. Cei patru au mers la restaurant pentru a sărbători ziua de naştere a lui George T. Avocatul Victor Ion Axinte a spus la audieri că a băut 5-6 pahare cu vin şi acelea în combinaţie cu apă minerală, luând apoi decizia de a merge cu maşina personală spre domiciliul din Păcurari.

În jurul orei 23.22, maşina condusă de avocat, marca Toyota Corolla, coboară spre intersecţia Granit în viteză mare. În rechizitoriu se menţionează că, înainte de a lovi fatal maşina în care se afla Lucian Vieriu şi Alexandra Viliche, avocatul nu a „schiţat niciun gest de frânare“. De altfel, viteza extrem de mare, de aproximativ 155 de kilometri la oră, a făcut ca maşina în care se afla avocatul şi iubita sa să se oprească într-un copac de la o distanţă de 200 de metri de locul accidentului. După ce poliţia a ajuns la faţa lo­cului, avocatul a fost transportat la spital, acolo unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile acelor probe au fost de 1,95 şi 1,85, ceea ce înseamnă că alcoolemia bărbatului era în descreştere. Un calcul retroactiv al IML a stabilit valoarea alcoolemiei la 2,05 la mie. 


După minutul 1.00 este surprins momentul impactului SURSĂ: Ziarul de Iaşi 

Avocatul a acuzat că nu-şi aduce aminte accidentul

 „Inculpatul Axinte Victor Ion a recunoscut doar în mod indirect conducerea autoturismului implicat în accidentul mortal de circulaţie, afirmând că nu mai ţine minte nimic din momentul în care se afla în incinta restaurantului unde a petrecut. În cuprinsul declaraţiei, inculpatul a susţinut că nu mai ştie ce s-a întâmplat, nu mai are nicio amintire, nu ştie cum a ajuns la volanul autoturismului său şi nu-şi poate explica nici viteza autoturismului şi nici producerea accidentului“, se arată în rechizitoriu. În acelaşi document se mai arată că avocatul Axinte a precizat că s-a trezit în jurul orei 4.00, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, iubita sa fiind cea care i-a spus că „a omorât un om“. 

Pentru a afla cu exactitate cât a băut, procurorii au audiat prietenii cu care avocatul a stat la masă, dar şi pe ospătăriţa care i-a servit. Primii au confirmat, cu aproximaţie cantitatea men­ţionată şi de Axinte. La rândul ei, ospătăriţa a spus că nu îşi aduce aminte cât a băut avoca­tul. Zona în care se afla masa la care a băut Victor Axinte nu era supravegheată video însă anchetatorii au obţinut nota de plată de la masă, care conţinea: 250 ml ţuică, 100 ml Campari, 50 ml Jim Beam, 3 litri de vin Sauvignon Blanc, 4 litri de vin Busuioacă de Bohotin, 500 de ml vin Merlot. 

„Indiferent de susţinerile subiective ale inculpatului şi ale martorilor apropiaţi cu privire la cantitatea reală de alcool consumată în seara respectivă, există valori certe, obiective ale alcoolemiei, stabilite prin analiza chimică şi a probelor de sânge recoltate şi prin raportare la rata de eliminare individuală a alcoolului din organism“, se menţionează în rechizitoriu. În acelaşi document, procurorul de caz menţionează că, în anul 2015, avocatul Axinte a primit două amenzi de circulaţie pentru depăşirea vitezei regulamentare.

Te-ar putea interesa:

Distracţia unui copil într-un magazin Sephora: pagube de 1.300 de dolari. Cum au reacţionat vânzătorii FOTO

Dragnea, prins cu minciuna. Senatorii PSD din Comisia de Apărare au fost la  SPP la ora 18.00, nu la 13.00, când n-a fost cvorum pentru rachetele Patriot

Milioane de SIM-uri telefonice au fost găsite în spatele unui bloc din Bucureşti

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite