Paznic amendat fiindcă a ţipat prea tare la hoţii cu care se lupta. Întâmplarea ireală s-a petrecut la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paznicul unei instituţii de stat din Iaşi a fost amendat de un agent al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi (I.P.J. Iaşi) pentru că a ţipat prea tare după ajutor, după ce hoţii au intrat în clădirea pe care o supraveghea.

Întâmplarea s-a petrecut în incinta Palatului Braunstein, o clădire de patrimoniu din centrul Iaşiului aflată acum în proces de reabilitare.

Potrivit procesului verbal de constatare a amenzii, paznicul Palatului Braunstein a tulburat liniştea publică ţipând prea tare. Bărbatul le-a explicat şefilor din Primăria Iaşi că a sunat la 112 pentru a cere ajutor poliţiştilor după ce mai mulţi hoţi de fier vechi au intrat în clădirea pe care o păzea. 

Primarul Iaşiului spune că „s-a crucit“ când a văzut procesul verbal întocmit pe numele paznicului care n-a făcut altceva decât să ceară ajutor. „La ultima vizită pe şantier, paznicul mi-a aratat procesul verbal. M-am crucit, s-a sărit calul peste orice culme în această problemă. Aşa se distruge autoritatea statului, pentru că unii nu înţeleg care le este misiunea”, spune primarul Mihai Chirica, într-o declaraţie citată de Ziarul Evenimentul.

Primarul Mihai Chirica susţine că a cerut concedierea agentului care a dispus respectiva amendă.

„Au intrat o trupă de derbedei la Palatul Braunstein să fure fier, mă rog, oţel beton, folosit la armături. Paznicul de acolo vede, ţipă, sună la Poliţie, se mai îmbrânceşte cu hoţii, mai ţipă pe la vecini… Vine poliţistul - care va pleca, i-am făcut deja formele – şi-l amendează pe paznic pentru tulburarea liniştii publice”, a conchis primarul Iaşiului.

Deşi iniţial s-a anunţat în spaţiul public că este vorba despre un agent al Poliţiei Locale, primarul Mihai Chirica a confirmat marţi, 19 noiembrie, pentru Adevărul că este vorba despre un poliţist din cadrul I. P. J. Iaşi. 

Primarul Chirica a mai adăugat şi faptul că în momentul, în care a stat de vorbă cu paznicul, cel din urmă era speriat şi nu înţelegea de ce i s-a întâmplat asta. „A venit la mine un pic dezechilibrat. Mi-a zis <<M-au atacat şi am fost amendat>>”

Nu poate fi vorba despre existenţa unei legături între infractori şi poliţiştii de la acea oră, mai spun reprezentanţii municipalităţii ieşene. Se pare că ar fi vorba despre un exces de zel din partea poliţistului. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite