Patron român pus la punct de nemţi după ce şi-a plătit muncitorii sub limita legală. Sancţiunea imensă primită de angajator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme din judeţul Vaslui a fost citat în instanţă pentru a plăti o amendă de 6.500 de euro care i-a fost administrată de autorităţile din Germania.

Iosif Catan a primit sancţiunea pentru încălcări ale legislaţiei muncii din Germania, nemţii apelând la justiţia română pentru a recupera valoarea contravenţiei. Catan ar fi încălcat legislaţia germane în 2014, când firma sa a realizat o serie de lucrări în Germania.

„Persoana în cauză nu a plătit pe 10 muncitori ai firmei sale cu salariul minim stabilit prin contract tarifar pentru construcţii. Muncitorii ar fi avut dreptul la salarii din grupa salarială 1, fiindcă au efectuat în cel mai mult timp activităţi necalificate”, au acuzat nemţii. 

În replica, citat la proces, Catan a negat acuzaţiile şi a spus că respectivii muncitori ar fi minţit că au fost angajaţii firmei sale.

Procesul se află în derulare la Judecătoria Vaslui, instanţă care, la finele anului trecut, au admis, în primă fază, cererea autorităţilor germane. Din cauza unui viciu de procedură, însă, Curtea de Apel Iaşi a dispus rejudecarea cauzei.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite