Spital ieşean la un pas de închidere din cauza unei datorii de 2 milioane de lei la furnizori. „Nu mai pot fi acoperite nici cheltuielile de funcţionare“

Spital ieşean la un pas de închidere din cauza unei datorii de 2 milioane de lei la furnizori. „Nu mai pot fi acoperite nici cheltuielile de funcţionare“

Spitalul Municipal din Paşcani, unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din judeţ, este la un pas de închidere din cauza datoriilor. Un scandal a izbucnit în ultimele zile între angajaţi şi manager, după ce mai multe decizii ale şefului ar fi dus la îndatorarea spitalului cu aproximativ 2 milioane de lei la furnizori.

VIDEO Dăncilă, aşteptată la Iaşi de un grup de protestatari. „PSD atâta ştie/Să ne ţină-n sărăcie (...) La puşcărie cu voi...“ | psd

VIDEO Dăncilă, aşteptată la Iaşi de un grup de protestatari. „PSD atâta ştie/Să ne ţină-n sărăcie (...) La puşcărie cu voi...“

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Internelor, Mihai Fifor, au fost primiţi cu huiduieli vineri, la Iaşi. În jurul amiezii, cei doi au ajuns în locul unde s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, dar au fost aşteptaţi de un grup de protestatari cu un banner cu mesajul „PSD atâta ştie: să ne ţină-n sărăcie!“.

În curtea alor mei creşteau mai mulţi smochini. Unul, doi, trei? Stau acum să-i număr cu ochii închişi. Îl văd întâi pe cel de lângă gard, de la intrare, pe care mă mai şi suiam din când în când. Acolo eram cocoţată când mi-am agăţat într-o ramură un cercel. Primii mei cercei şi am reuşit să-i rezolv în mai puţin de un an. Degeaba au căutat ai mei prin pietriş. La revedere!

acum 13 zile · comentarii (17)

Parfumul delicat al doamnei de fier a teatrului românesc, regizoarea Cătălina Buzoianu, s-a ridicat la cer. A fost condusă pe ultimul drum terestru, la capătul unei săptămâni negre a teatrului şi a filmului românesc, în care ne-au mai părăsit alte trei personalităţi ale scenei şi ecranului: actriţele Monica Ghiuţă şi Florina Cercel, precum şi dramaturgul Puşi Dinulescu.

acum 13 zile · comentarii (6)

Situaţia este pe cât de neobişnuită, pe atât de periculoasă: în Uniunea Europeană sunt interzise din ce în ce mai multe tipuri de pesticide despre care studii medicale multiple au demonstrat fără urmă de îndoială că produc oamenilor boli grave şi, foarte adesea, netratabile.

acum 13 zile · comentarii (45)

Guvernul doreşte să introducă o nouă acciză pentru băuturile răcoritoare. Băuturile al căror conţinut de zaharuri este între 5-8 g zaharuri/100 ml vor avea o acciză de 0,8 lei/litru, iar cele al căror conţinut de zaharuri depăşeşte 8 g zaharuri/100 ml, acciza va fi de 1 leu/litru.

acum 13 zile · comentarii (6)

Aparent, atunci când s-a apucat să scrie cartea „Corp de piatră, Corp de carne –Sculptură şi teatru“, apărută iniţial în limba franceză în anul 2017 la „Éditions Deuxième Epoque“ şi, mai apoi, în limba română, în traducerea Mihaelei Stan, la editura Nemira în colecţia Yorick, asociată cu aceea a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Monique Borie părea să îşi fi asumat o „misiune imposibilă“.

acum 13 zile · comentarii (0)

Ieşirea ALDE de la guvernare lasă clasa politică fără soluţii pentru continuarea guvernării. Un guvern minoritar PSD este o utopie. Fără majoritate parlamentară clară nu-şi poate trece iniţiativele legislative. Iar Avocatul Poporului, Renate Weber de la ALDE, va bloca, prin sesizarea CCR, şi OUG-urile pe care le-ar da Guvernul. În primul rând OUG de rectificare bugetară.

acum 13 zile · comentarii (20)

Asta e filosofia unei clase politice formate majoritar din strălucite exemple ale faptului că şi fără şcoală poţi „ajunge ceva“, demonstrând inutilitatea sfaturilor date de dascălii care rupţi în coate au fost şi tot aşa au rămas, mărturie că frecventatul bibliotecilor este calea sigură spre boală la crieri şi probleme cu nervii. Asta o ştie de acum toată lume şi nu poate fi contestat. Mai departe?

acum 14 zile · comentarii (37)

Celelalte două titluri ale Macerata Opera Festival 2019, după „Rigoletto“, au fost dedicate muzicii franceze şi, din nou, lui Verdi. Sigur că opera italiană deţine prioritatea programărilor şi bine este, aşa că pentru festivalul din anul viitor, pe afiş vor figura „Tosca“ de Puccini şi „Trubadurul“ de Verdi, lângă „Don Giovanni“ de Mozart.

acum 14 zile · comentarii (1)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 4 ani · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 4 ani · comentarii (24)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 4 ani · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 4 ani · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 5 ani · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 5 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 6 ani · comentarii (92)