Primăria Municipiului Iaşi va face un credit de 34 de milioane de euro pentru a construi căile de acces către viitorul spital regional de urgenţe

Primăria Municipiului Iaşi va face un credit de 34 de milioane de euro pentru a construi căile de acces către viitorul spital regional de urgenţe

Consiliul Judeţean Iaşi a obţinut ultimele avize necesare, iar joi, 6 decembrie, finanţatorul, respectiv Banca Europeană de Investiţii, va prezenta la Bucureşti ultimele date înaintea depunerii aplicaţiei la Bruxelles. În ţară, ar urma să fie construite trei spitale regionale de urgenţă, la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Proces suprarealist la Iaşi. Cum a ajuns o judecătoare să analizeze în instanţă dacă expresia „M**e, Dragnea!“ este jignitoare

Proces suprarealist la Iaşi. Cum a ajuns o judecătoare să analizeze în instanţă dacă expresia „M**e, Dragnea!“ este jignitoare

Un puşcăriaş din Iaşi a fost sancţionat după ce a improvizat un banner pe care a scris „M**e PSD, M**e Dragnea, Fuck Trump, Fuck ANP”, strigând şi lozinci similare, de la geamul puşcăriei. Pentru a-i menţine sancţiunea, judecătorii, care au soluţionat o contestaţie de-a deţinutului, au analizat în şedinţă publică de judecată care e semnificaţia cuvântului „m**e” şi dacă acesta este sau nu jignitor.

Ambasadorul SUA conferenţiază la Iaşi pe tema democraţiei

Ambasadorul SUA conferenţiază la Iaşi pe tema democraţiei

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, va conferenţia la Universitatea „Al. I. Cuza“ vineri, 7 decembrie, de la ora 10.00. Acesta a fost invitat să ia parte la Conferinţa internaţională de ştiinţe politice anuală organizată de Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice sub denumirea „Dezvoltare Internaţională şi Democratizare“.

PSD-ALDE nu mai are majoritatea în Camera Deputaţilor,în urma plecării a patru parlamentari la partidul lui Victor Ponta. Fostul premier se declară dispus să negocieze un vot pentru debarcarea Guvernului Dăncilă, dar cu condiţia ca postul de premier să nu revină lui Ludovic Orban. Dar nu despre asta este vorba, în primul rând.

acum 9 zile · comentarii (20)

Situaţia politică de la Chişinău a devenit fluidă în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astfel, că scandalurile şi complicităţile de tot felul întregesc un tablou politic sumbru, marcat de jocurile de culise dintre Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, după ce oamenii "oligarhului cel bun" au dat drumul pomenilor electorale şi al promisiunilor de tot felul.

acum 9 zile · comentarii (0)

Desigur, aţi auzit despre maşina de gunoi de la defilare. Şi, INCREDIBIL, despre copilul căruia i s-a făcut rău în Catedrala din Alba Iulia din cauza frigului! Şi, bineînţeles, întrebarea care pasiona orice consumator de media din România: vor fi huiduiţi sau nu vor fi huiduiţi? Trecând peste mizeria care ni se serveşte zi de zi despre Ţara noastră, 1 Decembrie a reprezentat şi un punct de reflecţie. Iată trei opinii care merită să fie citite...

acum 9 zile · comentarii (11)

Ei sunt cei ce vor lătra cu lupii. Dacă politicienii se complac a fi molii pe Centenarul dezbinării noastre, câinii sunt antemergătorii noului marş rusesc. Curios cum s-au găsit taman nişte actori să-şi asume ingratul rol. Şi, mai grav, în fruntea lor, un ofiţer de informaţii în rezervă. Oare cum trebuie pedepsită trădarea în vreme de pace?

acum 9 zile · comentarii (8)

Dacă în spectacolul cu „Hedda Gabler” de la Secţia română a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, tânărul regizor Botond Nagy îşi exercita originalitatea viziunii şi predispoziţia spre invenţie şi dezvoltări imagistice surprinzătoare respectând cu meticulozitate nu doar spiritul, ci şi litera textului, acum, montând „Un tramvai numit dorinţă” la Teatrul Figura Stúdió din Gheorgheni, optează pentru versiunea concentrată.

acum 9 zile · comentarii (0)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 3 ani · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 4 ani · comentarii (19)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 4 ani · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 4 ani · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 4 ani · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 5 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 5 ani · comentarii (92)
Postari Recente