Pădurar măcelărit cu securea cu care un hoţ doborâse ilegal un paltin. Bluful copilului-ucigaş din timpul anchetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din Iaşi au trimis în judecată un adolescent de 16 ani care este acuzat de omor calificat şi tentativă la tâlhărie. Minorul a ucis cu toporul un pădurar din Sireţel, care l-a surprins furând lemne.

Ancheta în cazul uciderii pădurarului din Sireţel a fost instrumentată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Ionuţ Iosub ar fi comis fapta pe 12 septembrie, la orele serii. În acea zi, a mers în pădurea denumită „Todosoaia” din comuna Sireţel, judeţul Iaşi, unde a doborât un paltin cu lungimea de 6,5 metri.

Minorul a fost surprins de păduraru Raducu Gorcioaia (50 de ani), care a încercat să îl oprească pe hoţ să plece cu arborele. În acel moment, Iosub l-a lovit de patru ori cu securea, în cap, pe Gorcioaia. Loviturile au fost extrem de puternice, pădurarul murind pe loc.

„În urma analizei ansamblului probator administrat în cauză, procurorul criminalist a concluzionat, în rechizitoriu, că inculpatul minor I.I. a mers în pădure pe seară, înarmat, pentru a sustrage arborele doborât în timpul zilei şi, fiind surprins de pădurar, a vrut să păstreze bunul şi să-şi asigure scăparea, astfel că a folosit securea, lovind victima de nenumărate ori”, au precizat procurorii, într-un comunicat.

Adolescentul a avut o „atitudine oscilantă” în timpul anchetei, încercând să îi pună pe anchetatori pe o pistă greşită. El a indicat ca autor al faptei pe altcineva, însă spre finalul investigaţiei, a recunoscut şi a spus că ar fi fost provocat de pădurar.

„De altfel, prin prisma tuturor probelor administrate şi analizate în cauză, s-a dedus intenţia inculpatului minor, care a fost aceea de a suprima viaţa victimei pentru a ascunde intenţia de a sustrage copacul tăiat şi pregătit; intenţia criminală directă este demonstrată de multiplele lovituri aplicate cu securea, care au vizat zona vitală a capului şi s-a concretizat într-un traumatism cranio-cerebral cu fractură multieschioasă de boltă craniană iradiantă la baza craniană cu rol tanato-generator”, au mai arătat anchetatorii.

Aceştia au menţionat că minorul a fost supus unei expertize psihiatrice, rezultatul relevând că a avut discernământ când a comis fapta. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite