Pădurar din Iaşi măcelărit cu toporul de hoţul prins la furat lemne. Ce s-a întâmplat cu agresorul după cinci săptămâni la „Socola“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pădurarul a fost ucis cu toporul FOTO Arhivă
Pădurarul a fost ucis cu toporul FOTO Arhivă

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr de 17 ani, din comuna Sireţel, care este acuzat că a ucis un pădurar.

Ionuţ Iosub a fost arestat la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care în ultimele cinci săptămâni a aşteptat ca medicii psihiatri să îl expertizeze pe adolescent.

Închis în acest timp la Instititul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, Iosub a fost supus expertizei zilele trecute, medicii concluzionând că acesta a avut discernământ atunci când a comis fapta abominabilă. În referatul de arestare se menţionează că minorul a comis fapta pe 12 septembrie 2019.

„Inculpatul minor I.I. s-a deplasat în pădurea denumită „Todosoaia” pentru a sustrage lemne, unde a fost surprins de victima G.R. (pădurar). În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Victima lui Iosub, Răducu Gorcioaia, lucra de 20 de ani la cantonul silvic Sireţel şi nu avea armă de protecţie deoarece şefii au considerat că zona pe care o avea în pază nu era una de risc. Cantonul Sireţel are o întindere de 536 de hectare şi, în trecut, nu au mai fost semnalate incidente acolo. Gorcioaia avea 50 de ani şi nu era căsătorit.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite