Pacient stâlcit în bătaie la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. „Am început să urlu când l-am văzut”

Pacient stâlcit în bătaie la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. „Am început să urlu când l-am văzut”

Gheorghiţă Habet a fost internat în institut pe 12 ianuarie FOTO Ziarul de Iaşi

Victima, un bărbat cu tulburări de comportament, ar fi fost bătută într-o toaletă a spitalului. Familia bolnavului agresat acuză personalul de la „Socola” de neglijenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi pentru tulburări de comportament a fost desfigurat în bătaie de un alt pacient.
 
Familia victimei a depus o reclamaţie la conducerea spitalului în care acuză personalul de la „Socola” de neglijenţă. Rudele bărbatului intenţionează să sesizeze şi Poliţia.
 
Gheorghiţă Habet, în vârstă de 33 de ani, din comuna ieşeană Victoria, a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” vineri, 12 ianuarie, după ce familia sa a solicitat ajutor la 112 întrucât bărbatul devenise violent. 
 
Un echipaj de la Poliţie şi altul de la Ambulanţă s-au deplasat la locul solicitării şi au transportat bărbatul cu tulburări de comportament la „Socola”. Pacientul a fost internat în clinica I bărbaţi, într-un salon cu regim închis.
 
Mama victimei a relatat pentru „Ziarul de Iaşi” că şi-a vizitat băiatul sâmbătă şi duminică, găsindu-l de fiecare dată speriat. „Am observat că sâmbătă şi duminică era speriat, plângea şi îmi cerea să îl duc acasă, dar nu m-am gândit că ar fi ceva. I-am zis ca o să primească alte medicamente şi îl iau acasă, că dacă era să îl las, îl lăsam de când era mic”, a relatat femeia pentru sursa citată. 
 
 
Luni, 15 ianuarie, mama şi-a găsit băiatul cu faţa vânătă şi umflată după o bătaie. „Am început să urlu şi nici acum nu pot să mă liniştesc. Mă duc acolo pentru o schimbare de tratament şi acum îl iau înapoi cu nasul rupt, cu urechea vânătă, cu unul din ochi nici nu vede, mănâncă doar cu paiul, îi dau iaurt şi banane, altceva nu poate mânca. Cum s-a putut întâmpla aşa ceva şi de ce nu a auzit nimeni?”, a mai declarat femeia pentru „Ziarul de Iaşi”. Gheorghiţă Habet a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sf. Spiridon” cu un tramatism cranio-facial şi cu o fractură de maxilar. 
 
Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi au explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că bătaia dintre pacienţi ar fi avut loc într-o baie, acolo unde angajaţii responsabili cu supravegherea nu au acces. „Când s-au auzit zgomote, s-a intervenit, dar între timp pacientul a apucat să primească un pumn în faţă. Toaleta este o zonă intimă, nu putem monta camere de supraveghere şi nu putem merge să îi însoţim pe pacienţi. Bolnavul rănit a fost trimis la evaluare, la consultul interclinic, nu s-au identificat probleme deosebite, iar familia a solicitat externarea”, a declarat dr. Gabriel Oprişanu, managerul institutului ieşean. 
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările