Ororile comise de bărbatul împuşcat mortal de Poliţie. A sedus o educatoare şi a trimis-o la bordel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care bărbatul din Iaşi a fost împuşcat FOTO Adevărul
Momentul în care bărbatul din Iaşi a fost împuşcat FOTO Adevărul

Marius Constantin Vântu a fost eliberat din închisoare şi obişnuia, spun apropiaţii săi, să plece adesea în străinătate. El s-a aflat în vizorul DIICOT Iaşi încă din 2010, printre victimele sale aflându-se şi un cadru didactic.

În dosarul în care acesta a fost condamnat la şase ani de închisoare, obţinut de „Adevărul”, apar informaţii şocante despre modul în care acesta acţiona acum un deceniu. Una dintre victimele sale, de pildă, a fost fost Alina Vasilica C., o tânără care în 2010 avea 24 de ani. 

Aceasta l-a cunoscut pe internet pe Marius Constantin Vântu. La acea vreme, tânăra lucra la o grădiniţă din Milano, acolo unde câştiga 1.400 de euro pe lună, în timp ce ieşeanul se ocupa cu tot felul de nelegiuiri prin Germania. Timp de câteva luni, se menţionează într-un rechizitoriu al DIICOT Iaşi, cei doi au discutat prin intermediul aplicaţiei Messenger, relaţia lor fiind din ce în ce mai apropiată. Atât de apropiată, încât Vântu a mers în Italia pentru a se întâlni cu educatoarea.

„Inculpatul i-a spus părţii vătămate că în Germania are o situaţie materială bună, din care să poată asigura un trai decent pentru amândoi şi că deţine o locuinţă. Totodată, inculpatul i-a declarat victimei că o iubeşte şi că doreşte să-şi întemeieze o familie”, se arată în rechizitoriu DIICOT Iaşi.

A ajuns la bordel

Iniţial, educatoarea din Milano nu a fost de acord să-şi lase locul de muncă şi să meargă după Marius Vântu. Mai ales că femeia mai avea un copil dintr-o altă relaţie. Proxenetul nu a renunţat însă. În luna august a anului trecut, acesta s-a întâlnit cu Alina Vasilica la un local din municipiul Iaşi şi i-a propus încă o dată tinerei să-l urmeze în Germania pentru a trăi cu el.

Ieşeanca nu a mai refuzat. A mers imediat în Italia unde a reziliat contractul de muncă cu grădiniţa la care lucra, după care s-a dus cu Marius Vântu în Stuttgart, în locuinţa acestuia. Acolo, femeia avea să-şi pună mâinile în cap. A aflat că iubitul ei este căsătorit şi că va trebui să practice prostituţia. Procurorii spun că Alina Vasilica ar fi încercat să fugă din Germania, însă că a fost descurajată să facă acest lucru de Vântu prin “diferite metode”.

În scurt timp, educatoarea a ajuns prostituată la un bordel din Nürnberg, numit Villa Glamour, unde a lucrat trei săptămâni şi unde ar fi câştigat, potrivit rechizitoriului, 16.000 de euro. Avea în jur de şapte clienţi pe zi şi preţul era de 150 de euro pe oră. Ulterior, Alina Vasilica a mai fost dusă la un bordel din Stuttgart. O parte din bani îi reveneau lui Constantin Vântu. În luna decembrie a anului trecut, fosta educatoare din Milano a revenit în România.

Minoră racolată

Procurorii ieşeni au ajuns la educatoarea Alina Vasilica în timp ce efectuau cercetări faţă de Marius Constantin Vântu într-un alt caz de acest gen. Anchetatorii au menţionat că în anul 2009, pe când proxenetul avea 22 de ani, Vântu ar fi sedus o adolescentă de 14 ani. Pentru a fi cât mai persuasiv, ieşeanul a mers la mama fetei şi i-a spus că are gânduri serioase cu fiica ei cu care vrea să se căsătorească. Tot atunci, Vântu i-a cerut mamei să întocmească la notar un document prin care să-l împuternicească să o transporte pe minoră în afara ţării. Femeia a acceptat, la insistenţele fiicei sale adolescente care era îndrăgostită până peste cap de Marius Vântu.

Adolescenta Laura Petronela avea să regrete decizia luată. În toamna anului 2009, ea a fost dusă de proxenet în capitala Greciei, Atena. Acolo, ieşeanul i-a cumpărat haine şi cosmetice şi a obligat-o să se prostitueze. Mai întâi a dus-o personal la mai mulţi clienţi, după care a plasat-o la un bordel din Atena. Procurorii ieşeni au aflat detalii cutremurătoare. În perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, minora ar fi întreţinut relaţii sexuale cu câte 45 de clienţi pe zi. Programul de lucru era infernal, fata practicând prostituţia de dimineaţă până înspre mijlocul nopţii. Primea de la fiecare client câte 20 de euro pentru o partidă de sex. La un moment dat, din cauza epuizării, minora a fost internată într-un spital din Grecia. Un client avea să o şi salveze pe Laura Petronela.

Marius Vântu a murit joi, 17 decembrie, fugind cu maşina de Poliţie, pe o distanţă de 80 de kilometri, fiind împuşcat în apropiere de Flămânzi, judeţul Botoşani, după ce a refuzat să oprească.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea de viaţă a unui tânăr cu Tourette. „A venit un moment în care am zis: «Gata, ăsta-i al meu»“

 

Sfidarea PNL. Va apela preşedintele Iohannis la modelul german? 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite