Orgii sexuale cu afacerişti şi copile de liceu. Bogătaşii care drogau şi abuzau sexual fetele au fugit după condamnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeie sexy

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la închisoare cu executare trei oameni de afaceri din oraş, care au fost găsiţi vinovaţi de trafic de persoane.

UPDATE Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, doi dintre afaceriştii condamnaţi în acest dosar, Nicuşor Coşuţă şi Dorin Cohal, nu au fost găsiţi la domiciliu şi nici nu s-au predat pentru a fi încarceraţi.

Cei doi sunt căutaţi de poliţişti, care urmează să îi dea în urmărire generală. Poliţia a confirmat, în schimb, punerea în executare a mandatului de încarcerare emis pe numele lui Constantin Hitruc. 
_____________________________________________

Denumit generic “Minore pentru VIP-uri”, dosarul de trafic de carne vie în care au fost acuzaţi mai mulţi afacerişti din oraş a fost finalizat luni, 16 decembrie. Trei persoane au fost condamnate definitiv în acest dosar, în care, de-a lungul timpului, au fost vehiculate numele mai multor persoane din mediul politic sau de afaceri din Iaşi.

Potrivit sentinţei de luni, Nicuşor Coşuţă a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, în timp ce Dorin Cohal şi Constantin Hitruc, au primit 7, respectiv 4 ani de închisoare cu executare. Un al patrulea acuzat, Ionel Onofriciuc a fost achitat.

Afacerişti au fost puşi sub acuzare încă din 2008, însă dosarul instrumentat de DIICOT a fost întors de mai multe ori la anchetatori pentru a fi refăcut materialul de urmărire penală. Alţi afacerişti au recunoscut faptele şi au primite pedepse cu suspendare.  

„Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, în majoritate minore, din municipiul Iaşi, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pietrărie, comuna Bârnova, aparţinând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât racolatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din cânepa şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de  cuprinse între 50 şi 150 lei“, se arată în rechizitoriu.  

Procurorii au mai descoperit că şefii grupării aveau şi alte apartamente în oraş, în afara vilei din localitatea Bârnova, o zonă rezidenţială de la marginea Iaşului, în care ţineau fetele. Printre cei cercetaţi în acest dosar s-a numărat, de-a lungul timpului şi Victor Chirilă, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, care a fost însă scos de sub urmărire penală. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite