Orgie sexuală la un spital de psihiatrie. Un bărbat a fost violat când se afla sub supravegherea angajaţilor instituţiei

Orgie sexuală la un spital de psihiatrie. Un bărbat a fost violat când se afla sub supravegherea angajaţilor instituţiei

Poliţia face cercetări pentru viol FOTO Arhivă

Un bolnav de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi ar fi fost violat în noaptea de 1 spre 2 ianuarie de alţi doi pacienţi internaţi în acelaşi spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia unui tânăr internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a reclamat la conducerea spitalului şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi că bolnavul a fost abuzat sexual în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2017 de către alţi doi pacienţi internaţi în aceeaşi unitate medicală.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul de Psihiatrie „Socola”, conducerea spitalului a demarat o anchetă internă după ce aparţinătorii pacientului în vârstă de 25 de ani au reclamat că tânărul ar fi fost violat.

„Familia victimei a depus sesizare la Poliţie, iar conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi a demarat o anchetă pentru a stabili cine nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, lăsând bolnavii nesupravegheaţi”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, medicul de gardă a raportat acest „incident neplăcut” pe 2 ianuarie. }n aceeaşi zi, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a transportat pacientul de la Institutul „Socola” la Institutul de Medicină Legală pentru investigaţii. „Pe 2 ianuarie, la ora 15.10 la SAJ Iaşi a fost înregistrată o solicitare pentru transportul unui pacient de la Institutul de Psihiatrie «Socola» la Institutul de Medicină Legală. Pacientul era cu abuz sexual”, a arătat Nicolai Pralea, asistent medical principal, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Conducerea spitalului mai precizează că aşteaptă rezultatele de la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru a vedea dacă violul se confirmă.


„Am demarat o anchetă, iar dacă se confirmă faptele, Comisia de Disciplină va aplica sancţiunile corespunzătoare, implicit desfacerea contractului de muncă al celor care nu au supravegheat pacienţii şi s-a putut ajunge la un astfel de eveniment neplăcut”, a precizat în comunicatul citat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

 

Spitalul ieşean a raportat incidentul la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi la Ministerul Sănătăţii. Potrivit reprezentanţilor IPJ, în cauză se efectuează cercetări pentru viol.„Cadrele medicale au depus o sesizare pe 2 ianuarie potrivit căreia un pacient de 25 de ani a fost agresat sexual de alţi doi pacienţi. Poliţia efectuează cercetări pentru viol“, a arătat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările