Orgie bahică într-o familie din Iaşi: bunicii, morţi unul după altul, fiul lor dus la spital. Patru copii au rămas pe drumuri

Orgie bahică într-o familie din Iaşi: bunicii, morţi unul după altul, fiul lor dus la spital. Patru copii au rămas pe drumuri

Casa unde au murit cei doi bătrâni FOTO Ionuţ Benea

Trei persoane din cadrul aceleşi familii, părinţii de 67 şi 65 de ani, respectiv fiul lor de 40 de ani, au ajuns la spital săptămâna trecută din cauza consumului exagerat de alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă

La finele săptămânii, cei doi bătrâni au decedat, la o distanţă de o zi unul de altul, bărbatul de 40 de ani fiind în continuare internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Cei trei provin dintr-o familie dezorganizată din municipiul Iaşi, fiind cunoscuţi în rândul vecinilor ca fiind consumatori de alcool. Din 2017, cei doi bătrâni aveau îi aveau în plasament pe cei patru copiii ai fiului lor.

La momentul respectiv, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au considerat că părinţii biologici ai celor patru copiii nu sunt apţi să îi crească pe minori, fiind consumatori de alcool şi obişnuind adesea să plece de acasă.

După moartea bunicilor şi internarea tatălui, cei patru copii au rămas singuri în casa dărăpănată din Iaşi. Duminică, 25 decembrie, o vecină a sunat la Poliţie a anunţat că micuţii sunt singuri. Autorităţile i-au preluat atunci pe doi gemeni de 8 ani şi fraţii lor: o fată de 10 ani şi un băiat de 13 ani.

„Din toate evaluările pe care le-am avut în trecut nu i-am găsit pe bunici ca fiind consumatori de alcool. Ei s-au implicat în educaţia copiilor, i-au trimis în excursii sau la pregătire”, ne-a spus Tiberiu Bantanş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi, care a mai precizat că micuţii vor fi daţi în plasamentul altei familii.
Tatăl lor şi-a mai revenit în ultimele zile, iar medicii cred că acesta ar putea supravieţui. 

Cazul a fost preluat şi de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, care a deschis o anchetă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: