Operaţii pe creier fără bisturiu la un spital din Iaşi. Pacienţii pot pleca acasă după câteva minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi
Foto Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Medicii spun că intervenţia cu noua aparatură nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicaţii şi se face fără anestezie generală. Pacienţii se pot întoarce la activităţile cotidiene imediat după procedură.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi spun că „se trece de la chirurgia grosieră la chirurgia de mare fineţe, fără bisturiu”. Astfel, conducerea unităţii medicale ieşene anunţă că la Iaşi se instalează un laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife, care va schimba radical modul de percepţie, de tratament, al pacienţilor cu afecţiuni neurochirurgicale.

„Tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concentrate de radiaţii să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze ţesutul sănătos. În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operaţiei tradiţionale. Intervenţia nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicaţii şi se face fără anestezie generală. Pacienţii se pot întoarce la activităţile cotidiene imediat după procedură”, a declarat Şef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

Prin achiziţionarea acestui aparat, Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi va fi singura unitate medicală din România care va deţine cel mai recent model de Gamma Knife.

„Neurochirurgia este o specialitate de echipă. Nu aş fi reuşit singur dacă nu aveam la nivelul spitalului o echipă medicală matură din punct de vedere profesional şi emoţional, pregătită să reuşească să implementeze asemenea tehnologii, lucru care nu este simplu”, a adăugat Şef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

Vă mai recomandăm şi:

Ce semne pot prevesti o tumoră cerebrală şi ce trebuie să ne alarmeze cât să vizităm un neurochirurg

O violonistă a cântat în timpul operaţiei sale pe creier VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite