Operaţia în străinătate a asistentei rănite în accidentul groaznic de tramvai din Iaşi este sub semnul întrebării (UPDATE)

Operaţia în străinătate a asistentei rănite în accidentul groaznic de tramvai din Iaşi este sub semnul întrebării (UPDATE)

Asistenta Mirela Drăguşanu a fost transportată cu elicopterul SMURD la Bucureşti

Asistenta Mirela Drăguşanu, angajata Penitenciarului Iaşi, ar trebui să fie transportată de urgenţă la un spital din Germania pentru a fi operată la bazin. Medicii de la Spitalul Floreasca din Bucureşti recomandau ca femeia să fie supusă intervenţiei la începutul săptămânii viitoare.

14.30 Asistenta Mirela Drăguşanu a fost supusă vineri unui control medical de specialitate. Rezultatele au fost trimise şi medicilor din Germania pentru a se stabili dacă operaţia la bazin este sau nu oportună. „Pentru că au trecut trei săptămâni de la producerea accidentului, este posibil ca operaţia să fie tardivă. Medicul de la clinica din Frankfurt ne va trimite un răspuns în acest sens în scurt timp“, a explicat Florin Antohi, fratele Mirelei Drăguşanu.

Asistenta spune că se simte puţin mai bine. „Mi-e un pic mai bine pentru că nu mai am durerile din prima săptămână. Stau nemişcată însă în pat. Este foarte important ca operaţia să se poată face pentru că după ea aş putea începe procesul de recuperare“, a precizat şi Mirela Drăguşanu.

05.13 Asistenta Penitenciarului din Iaşi se afla pe locul din dreapta al maşinii în care colegul său de muncă, agentul Dănuţ Condurache, a decedat. Femeia s-a ales cu fractură de bazin şi a fost transportată la Spitalul Floreasca din capitală, de unde ar trebui să plece la o clinică în Frankfurt.

Asistenta zdrobită de tramvai: „Noi nu eram pe şine!“

Doctorii au recomandat ca Mirela Drăguşanu să fie operată la trei săptămâni de la internare, iar termenul expiră luni, 11 aprilie.

„Trebuie să găsim un mijloc de transport pentru a transfera victima accidentului în Germania. Am vorbit cu Raed Arafat (n.r. sebsecretarul Ministerului Sănătăţii) şi vom găsi o soluţie. Ar trebui un avion pentru transport“, a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Familia victimei tramvaiului groazei ar avea nevoie de 13.000 de euro pentru transportul în Germania.

Fiul asistentei rănită de tramvaiul groazei: „Dăm în judecată Regia de Transport Public pentru despăgubiri. Mi-au nenorocit mama!“

„Sunt discuţii cu RATP care ar fi dispus să plătească transportul. Acesta costă în jur de 13.000 de euro“, a mai spus prefectul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: