Ofiţer cercetat penal după ce a mers la casa unui interlop care nu ştie să scrie şi să citească pentru a-i duce o citaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie din judeţul Iaşi este urmărit penal de procurori, pentru violare de domiciliu, după ce a intrat în locuinţa unui interlop pentru a-i înmâna o citaţie. Potrivit unor documente judiciare, ataşate în dosarele lui Vandam Constantin, acesta nu ştie să scrie şi să citească.

Poliţistul Petru Nechita a fost reclamat la Parchet de către Vandam Con­­stantin după ce ar fi intrat în locuinţa sa fără drept, pentru a-i înmâna o citaţie. Redeschiderea do­sarului vine după ce, în primă fază, acest dosar a fost închis de anchetatori, însă judecătorii au admis o plângere împotriva soluţiei formulate de Vandam Constantin. 

„Fără a acuza pe nimeni de nimic, vă spun că, dacă acestă cauză nu este preluată urgent de o structură de Parchet ierarhic superioară, noua soluţie ce va fi emisă în urma reluării activităţilor de urmărire penală este destul de posibil să fie similară cu cea de clasare dispusă anul trecut şi atacată de clienţii mei“, e de părere avocatul Cristian Curcă, apărătorul lui Vandam Constantin.

Petru Ne­chita a fost reclamat la Parchet de Vandam Constantin (20 de ani) şi bunicul său, Gheorghe Constantin (66 de ani) la finele anului 2015. Cei doi romi au invocat că cele două presupuse fapte de violare de domiciliu comise de Nechita ar fi fost comise pe 20 octombrie 2015. În privinţa plângerii lui Vandam, acesta a precizat că, în ziua respectivă, în jurul orei 14.00, alături de un alt poliţist al Secţiei 4, Nechita ar fi intrat pe proprietatea sa, în curtea casei, fiind găsit de sora lui Vandam trăgând de uşă. Poliţistul ar fi venit la locuinţa lui Vandam, din Copou, pentru a înmâna citaţii pentru persoane des­pre care interlopul a scris în plângerea sa că nu locuiau acolo. Mai mult, una dintre persoanele ce urmau să primească citaţie ar fi avut doar 6 ani. După ce a mers la locuinţa lui Vandam, Petru Nechita ar fi mers şi la cea a bunicului său, Gheorghe Constantin, procedând, se arată în plângerile depuse la Parchet, în mod similar.

În ambele sesizări adresate procurorilor, ofiţerul este acuzat că ar fi decis să intre în curţile celor amintiţi fără a avea acceptul lor. În primă fază, Parchetul a clasat acuzaţiile de violare de domiciliu invocând că poliţistul se afla în timpul serviciului. Judecătorii au decis însă că acest caz trebuie cercetat mai în amănunt. Într-o discuţie anterioară cu reporterii noştri, poliţistul Petru Nechita a precizat în mod expres că nu doreşte să discute cu presa despre acest dosar.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite