Oferta care desfiinţează monopolul E.On şi Enel. Cum vă schimbaţi furnizorul de energie electrică cu o simplă cerere online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O societate cu sediul în Iaşi este prima companie furnizoare de energie electrică care atacă piaţa consumatorilor casnici.

Administratorii societăţii ieşene Fidelis Energy SRL, care funcţionează pe piaţa energiei electrice de aproximativ 10 ani, au lansat recent o campanie concentrată pe segmentul consumatorilor casnici din România, domeniu controlat autoritar de E.On şi Enel în momentul de faţă.

Potrivit datelor din ofertă, care poate fi consultată în detaliu pe site-ul societăţii, oficialii firmei îşi arată „deschiderea totală” către consumatorii individuali, asociaţii de proprietari sau grupuri de clienţi. Procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică porneşte de la completarea unui chestionar online, în care doritorii sunt invitaţi să precizeze consumul de energie mediu lunar. În baza acestuia, se formulează o ofertă de preţ, iar dacă solicitantul este mulţumit, poate renunţa la E.On cu o cerere online, potrivit cityzen.ro.

Conform Fidelis Energy, preţul va fi garantat pe durata contractului pentru energia electrică activă consumată. De asemenea, şefii companiei afirmă că facturile vor fi „simplu de înţeles, cu toate costurile evidenţiate”, iar comunicarea între părţi va avea loc fie prin call-center, fie la "live chat-ul" de pe site-ul oficial.

Sunt trei tipuri mari de ofertă: "Individual" - Consum lunar ≤1000kWh (apartament, casă, vilă, persoane fizice), "Asociaţii" - Consum lunar: ≥10 MWh/grup (membri in aceeaşi asociaţie de proprietari sau familie) şi "Grupuri" - Consum lunar: ≥5 MWh/grup (familii, prieteni). Detaliile fiecărui tip de ofertă pot fi consultate în detaliu pe site-ul companiei.

„Aşa cum prevede legea, dar mai ales aşa cum ne-ar place tuturor, concurenţa cu firmele mari furnizoare de energie electrica ar trebui să aduca tuturor consumatorilor casnici un preţ mai bun, o transparenţă mai mare, un grad de satisfacţie mai ridicat şi bineînţeles mai multă încredere în furnizorul de energie”, au precizat oficialii companiei.

Fidelis Energy a câştigat anul trecut 20 de contracte în ţară pentru furnizarea de energie electrică la instituţii publice. Contractele au fost câştigate după ce oferta de preţ a scăzut în unele cazuri şi până la 50% din valoarea plătită anterior, susţine sursa citată.

Unul dintre contractele importante a fost câştigat anul acesta la Universitatea „Al.I.Cuza”, unde va furniza energie pe o perioadă de 4 ani. Fidelis mai are acorduri cu Ministerul Finanţelor Publice, Aeroportul Iaşi, Penitenciarul, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului sau UM02534.

Furnizorul mai livrează energie la instituţii din judeţe precum Bacău, Constanţa, Braşov, Prahova, Caraş Severin sau Argeş. În 2012, Fidelis Energy a atins o cifră de afaceri record – 211 milioane lei, reprezentând peste 30% din cifra de afaceri a E.ON. Compania este condusă de doi oameni de afaceri din Iaşi (Romulus Vişan şi Florin Ivanov), extrem de discreţi în apariţiile publice.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite